17 october 2023, 11:30 Health views 16810
17 october 2023, 11:30 Health views 16810

Tratamentul cu pîine

După cum ştim, pîinea - este un aliment hrănitor şi sănătos. Dar mulţi oare ştiu că din vechime cu ajutorul pîinii erau tratate diferite boli?

Tratăm stomac!
Pentru a scăpa de senzaţii neplăcute, prăjiți o bucată de pîine albă cu o linguriță de unt topit. Atunci cînd pîinea s-a răcit, se pune timp de 30 minute într-un pahar de apă potabilă. Tinctura obținută se ia de 3-4 ori pe zi.

Vă doare gîtul?
Puneți miezul pîinii în laptele care fierbe. Cînd miezul se va înmuia şi se va răci pițin, mîncați-l imediat. Repetați această procedură de 3 ori pe zi și simptomele bolii vor trece.

Alungă insomnia!
Pîinea de grîu cu adaos de pîine de secară ajută în caz de insomnie. Două tipuri de pîine trebuie tăiate mărunt şi amestecate în proporţii egale. Apoi adăugaţi cîteva lingurițe de saramură de castraveți murați, o jumătate de castravete murat și o linguriţă de lapte acru. Amestecul rezultat este plasat pe frunte de două ori pe zi - dimineaţa şi seara, şi după 10-15 minute se spală cu apă. Vă sfătuim să încercaţi!

Keywords:

pîine , sfat , tratament

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1552
Populația:
114 locuitori

Rediul de Sus este un sat din cadrul comunei Albineţul Vechi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 13 km de orașul Fălești și la 138 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 114 oameni. Satul Rediul de Sus a fost menționat documentar în anul 1552.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.