04 july 2021, 12:30 Sport views 2816
Halterofilul Marin Robu, vicecampion european în categoria de 73 kilograme
04 july 2021, 12:30 Sport views 2816

Halterofilul Marin Robu, vicecampion european în categoria de 73 kilograme

Un nou succes pentru Moldova la Campionatul European de haltere de la Moscova. Marin Robu a devenit vicecampion european în categoria de 73 kilograme.

La proba smuls, moldoveanul a cucerit medalia de argint, după ce a ridicat 156 de kilograme. La a doua probă, cea de aruncat, halterofilul nostru s-a clasat pe locul 4, ridicînd 183 de kilograme. Cu un total de 339 de kilograme, Robu a cucerit argintul la general, devenind în premieră vicecampion european la nivel de seniori.

Robu este al doilea halterofil din țara noastră care a urcat pe podium la competiția continentală. Cîteva zile mai devreme, Daniel Lungu, categoria de greutate de 55 de kilograme, a cîștigat medalia de aur în proba smuls.

La competiția din Rusia urmează să mai intre în concurs încă patru sportivi moldoveni. Aceștia sînt Tudor Bratu și Artiom Grițenco, Natalia Prișcepa și Elena Cîlcic.

Source: noi.md

Keywords:

sport , competiţie , Campionat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1618
Populația:
12105 locuitori

Nisporeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Nisporeni. Amplasat în partea de vest a republicii, în Codrii Moldovei, de-a lungul rîului Nîrnova, oraşul Nisporeni este situat la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia oraşului constituie 12105 locuitori. Prima menţiune documentară a localităţii Nisporeni se regăseşte în documentul de hotărnicire a moşiilor dat de domnitorul Moldovei, Gaspar Vodă, în anul 1618. 

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.