28 october 2020, 15:30 Sport views 2145
Cum este privită naturalizarea sportivilor străini de CNOS
28 october 2020, 15:30 Sport views 2145

Cum este privită naturalizarea sportivilor străini de CNOS

Naturalizarea sportivilor străini nu este privită cu ochi buni de Comitetul Național Olimpic și Sportiv din R. Moldova, care îndeamnă federațiile să-și crească propriii sportivi, care ar aduce rezultate remarcabile pentru țara noastră.

Contactat de Noi.md, președintele CNOS, Nicolae Juravschi, a declarat că „este necesar de pus accentul pe sportivii autohtoni și să mergem cu 2-3 să reprezentăm țara, dar să naturalizăm cîte 10 pe an".

Solicitat să comenteze anunțul precum că biatlonista rusă Aliona Ivanova intenționează să-și continue cariera în cadrul echipei naționale a Moldovei, Juravschi spune că, indiferent de numărul sau naționalitatea sportivilor pe care RM îi va naturaliza, la probele de iarnă țara noastră oricum nu va urca mai sus de poziția 50 sau 60.

„Ar trebui să avem sportivii noștri, fiindcă indiferent de care vom naturaliza, la probele de iarnă mai sus de locul 50-60 nu vom urca. Este dificil. Ne dăm bine seama că nu este simplu să lupți cu norvegienii, germanii, elvețienii", a opinat președintele CNOS.

Mai mult, Nicolae Juravschi spune că pentru a avea sportivi bine pregătiți inclusiv la probele de iarnă, „sînt necesare investiții foarte mari, e necesar să lucreze Federația Națională de Biatlon ca să crească generații tinere, să avem staff tehnic".

„Noi vedem că este necesar să mergem cu sportivii noștri autohtoni, ăștia care vin trebuie să investești în ei. Mai bine banii ăștia îi investești în doi naționali de-ai noștri, să-i crești, decît să iei pe cineva naturalizat. Din cei buni, care ar putea să lupte în primii zece, nu vin în Moldova la biatlon. Ăștia sînt sportivi cu șanse foarte reduse pentru țările lor și vin la noi ca să ne reprezinte. CNOS este pe poziție că trebuie să educăm sportivii noștri autohtoni, federația să muncească, să producă sportivi tineri din R. Moldova la Biatlon", a conchis Juravschi.

De precizat că, în luna aprilie a anului curent, Republica Moldova a naturalizat trei biatlonişti ruşi. Este vorba despre Pavel Magazeev, Andrei Usov şi Alina Stremous. Aceşti sportivi nu au concurat pentru reprezentativa Federaţiei Ruse la nivel de seniori, de aceea pentru transferul lor nu a fost necesar acordul Uniunii Internaţionale de Biatlon şi a forului de profil din ţara lor.

Source: noi.md

Keywords:

sport , CNOS

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1453
Populația:
3017 locuitori

Izbişte este un sat şi comună din raionul Criuleni. Izbişte este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 15 km de orașul Criuleni și la 53 km de Chișinău. Satul Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3017 oameni. Izbiște a fost menționat documentar în anul 1453.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.