12 april 2018, 11:35 Sport views 8695
Un moldovean a devenit campion mondial la biliard
12 april 2018, 11:35 Sport views 8695

Un moldovean a devenit campion mondial la biliard

Reprezentantul Moldovei Serghei Crîjanovschi a devenit campion mondial la biliard. Campionatul Mondial la billiard s-a desfăşurat la Tiumen.

Potrivit informaţiilor mass-media ruse, Serghei Crîjanovschi l-a învins în semifinale pe Simion Zaiţev, iar în finală, pe un alt locuitor al Rusiei, Artiom Balov, plasîndu-se, respectiv, pe locul al doilea. Dastan Lepaşakov din Kîrgîzstan și Simion Zaiţev din Rusia au primit medalii de bronz.

Totodată, la turneul de biliard, la categoria femei, Diana Mironova a cîștigat turneul de biliard la categoria femei din acest an, ea devenind a opta oară în cariera sa campioana mondială. În finala competiției sportive, ea a jucat împotriva ucrainencei Anastasia Covalciuc, care a obţinut argintul. Două locuri trei au fost împărţite de rusoaica Daria Mihailova și belorusa Alexandra Ghizels.

Premiile binemeritate le-au fost înmînate cîștigătorilor și premianţilor de către Dmitri Gramotin, directorul Departamentului de Cultură Fizică, Sport și Educație Suplimentară din regiunea Tiumen și de către Iacob Firsov, primul vicepreședinte al Federației Sportive de Biliard din Rusia.

Turneul de prestigiu la disciplina "Piramida Liberă" a adunat 93 de sportivi din 16 țări: Ucraina, Letonia, Moldova, Serbia, Azerbaidjan, Kazahstan, Uzbekistan, Lituania, Kîrgîzstan, Polonia, Spania, Armenia, Turkmenistan, Tadjikistan, Belarus și Rusia.

Source: noi.md

Keywords:

biliard , Campionat

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1830
Populația:
5882 locuitori

Tvardiţa este un sat şi comună din raionul Taraclia. Tvardiţa este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanţa de 44 km de oraşul Taraclia şi la 118 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 5882 de oameni. Satul Tvardița a fost înființat în anul 1830.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.