29 may 2017, 11:45 Sport views 3615
Lecţii de judo de la maeştri japonezi pentru copiii din Comrat
29 may 2017, 11:45 Sport views 3615

Lecţii de judo de la maeştri japonezi pentru copiii din Comrat

Lecţii de judo de la maeştri japonezi pentru copiii din Comrat. Aproximativ 100 de pici au învăţat de la niponii Ișikawa Hironori și Yamașina Ryo cele mai tari procedee din acest gen de sport.

Copii susțin că demonstraţia a fost una utilă şi speră să-i ajute în viitor.

"Am parte doar de emoţii pozitive. Este plăcut atunci când maeştrii judo-ului ne vizitează ţărișoara. Am văzut multe lucruri interesante. În general, până acum nu am avut ocazia să văd o astfel de tehnică. Sper să învăţ multe la această demonstraţie".

"Îmi place. Este plăcut. În special mi-au plăcut procedeele din înroarcere. Tatăl meu a fost un campion, iar eu vreau să-i calc pe urme. Practic acest sport deja de doi ani şi îmi place. Iar Ișikawa Hironori a apreciat dragostea faţă de sport a micilor judocani din Comrat".

"Copiilor de aici le place foarte mult judo-ul şi sunt devotaţi acestui sport. Sper foarte mult ca aceşti copilaşi să ajungă într-o bună zi la Jocurile Olimpice", a afirmat maestrul în judo, Ișikawa Hironori.

Ișikawa Hironori și Yamașina Ryo se află în Republica Moldova de 20 de zile, iar venirea lor şi predarea judo-ului a fost posibilă după ce federaţia de profil de la Chișinău a semnat un acord cu cea de la Tokyo.

"Acest eveniment a fost organizat nu doar cu scopul de a-i ajuta pe micuţi, dar şi de a promova aici, la noi, acest sport nobil, acest sport olimpic. Ei sunt maeştri în acest gen de sport. Demonstrează multe tehnici noi. Asta observă atât profesioniştii, cât şi amatorii. Noi încercăm să asimilăm cât mai multă informaţie, necesară pentru a urca la un nivel mai înalt, pentru a putea face concurență acerbă la competiţiile europene şi cele mondiale", a declarat vicepreşedintele FM de Judo, Cornel Dudnic.

Maeştrii japonezi au oferit lecţii în mai multe regiuni ale ţării printre care și în raioanele Hînceşti sau Sîngerei. Ei se vor mai afla în Republica Moldova încă zece zile.

Source: www.publika.md

Keywords:

judo , Japonia , Comrat , sport

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1768
Populația:
3803 locuitori

Selemet este un sat şi comună din raionul Cimişlia. Selemet este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cimișlia și la 65 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3803 oameni. Satul Selemet a fost menționat documentar în anul 1768.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.