20 august 2023, 13:30 Kaleidoscope views 18250
20 august 2023, 13:30 Kaleidoscope views 18250

Poziția în care dormi determină conținutul viselor


Foto: mir24.tv

Somnologii de la Universitatea din Hong Kong au urmărit relația dintre conținutul viselor și poziția în care doarme omul, scrie "Rosbalt".

Se pare că subiectul visului are legătură cu poziția în care adoarme persoana. Acest lucru a fost declarat de către experții de la Universitatea din Hong Kong.

Oamenii de știință au efectuat un studiu care a implicat 670 de studenți. Ei au povestit în ce poziții, de obicei, dorm și ce visează cel mai des. S-a dovedit că visuri erotice și coșmaruri au cei dorm pe burtă.

Experții explică faptul că într-o astfel de poziție respirația este îngreuiată. Creierul  răspunde la aceste dificultăți de respirație prin imagini sexuale sau sentimente de persecuție și imobilitate. În așa caz persoana are un coșmar.

 

Sursa: mir24.tv

Keywords:

studiu , om , somn

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1679
Populația:
502 locuitori

Scăieni este un sat din cadrul comunei Izvoare, raionul Floreşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Florești și la 145 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 502 oameni. Satul Scăieni a fost menționat documentar în anul 1679.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.