20 july 2019, 13:45 Kaleidoscope views 14027
20 july 2019, 13:45 Kaleidoscope views 14027

5 cele mai neobişnuite jocuri pentru adulți


Foto: sobesednik.ru

În timp ce se odihnesc vara în parc, la picnicuri într-o companie mare, oamenilor maturi le place să se joace de-a ceva. Uneori, aceste jocuri sînt destul de ciudate și chiar periculoase. Iată 5 dintre cele mai neobişnuite jocuri, pe care le preferă adulții.

1. Provocare pentru scorţişoară. Regulile jocului sînt simple: participantul trebuie să înghită o lingură de scorțișoară, fără să bea apă. La prima vedere nu sună ameninţător, însă nu vă recomandăm să o testaţi pe dvs. Doar pe parcursul primelor șase luni ale anului trecut 178 de americani, care au „provocat la duel” scorțișoara, au ajuns la spital cu arsuri ale mucoasei, cu hemoragii nazale, crize de alergie și boli pulmonare.

2. Hucks Hood. În fiecare an, la 6 ianuarie, acest joc ciudat este jucat de toată populația de sex masculin din cele două sate din comitatul Lancashire (Marea Britanie): unul dintre participanți, rosteşte un discurs înfocat şi aruncă un pachet din piele, care trebuie să fie tras în unul dintre cele patru pub-uri. În plus acest pachet nu poate fi aruncat, de asemenea, nu puteţi fugi cu el, îl puteţi doar trage. Toţi trag în direcții diferite, în cele din urmă jocul se transformă într-o încăierare în noroi. Jocul se încheie cu o beţie pe cinste la barul cîștigător.

3. Hamburger la viteză. În statul Tennessee (SUA), timp de aproape zece ani se desfăşoară campionatul de mîncat hamburgeri la viteză. În anul 2007 a fost stabilit recordul: 103 burgeri au fost mîncaţi în 8 minute. Ca urmare participanţii sînt luaţi în mod regulat cu targa la spital.

4. Campionatul hot-dog-urilor. La New York în fiecare an are loc un concurs similar, doar că la viteză se mănîncă hot-dog-uri. Interesant, că deținătorul recordului de burgeri este, de asemenea, şi starul acestui campionat ‒ Joey Chesnut, poreclit "Jaws".

5. Curse de melci. Astăzi, nu mai uimeşti pe nimeni cu cursele de gîndaci, ori întrecerile sugarilor. Însă în orașul britanic Congham, deja timp de mai mult de un sfert de secol se organizează Cursa Mondială a Melcilor de Gradină, iar urmărirea acesteia este pentru acei care au nervii tari. Melcii parcurg distanța de 32 cm, unul dintre ultimii cîștigători, reuşind să o parcurgă în mai puțin de 4 minute.

 

Sursa: sobesednik.ru

Keywords:

odihna , jocuri

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XVIII
Populația:
4441 locuitori

Beşalma este un sat şi comună din UTA Găgăuzia. Beşalma este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 28 km de municipiul Comrat și la 121 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituia 4441 de oameni. Satul Beşalma a fost întemeiat în secolul al XVIII-lea.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.