31 march 2020, 05:00 Kaleidoscope views 45141
31 march 2020, 05:00 Kaleidoscope views 45141

Astăzi viața este mult mai dificilă decît era acum 40 de ani...

"În ciuda îmbunătățirii condițiilor de muncă, libertatea și o mulțime de oportunități de a cheltui banii, viața tinerilor nu a fost niciodată atît de dificilă cum este acum", - scrie Ruth Stiles în paginile Daily Mail.

Sondajul la care au participat 4000 de reprezentanți ai două generații, comandat de magazinele de produse pentru sănătate Holland & Barrett, a arătat că generația tînără consideră că viața părinților lor a fost mai ușoară. Interesant, că cei care au peste 50 de ani sînt de acord cu ei.

Mai multă încredere în ziua de mîine, îndemnizații semnificative și abordarea muncii pe baza unui management al timpului - toate acestea făceau viața mai ușoară acum 40 de ani, ca și situația mai favorabilă de pe piața locuințelor, lipsa de rate ridicate la credite și carduri de credit.

"Rezultatele surprind și dezvăluie că bărbații și femeile tinere de douăzeci de ani planifică viitorul său și cheltuie timp și efort pentru menținerea sănătății și făcîndu-și griji pe seama banilor. Ei nu seamănă cu hedoniștii, care trăiesc cu ziua de azi. Probabil că aceasta este o reacție la climatul economic dur".

Stresul – de asemenea, este o mare problemă pentru cei de 20 de ani. 41% au spus că permanent se află în stare de stres. Patruzeci de ani în urmă acest lucru era recunoscut de 15% dintre britanici, iar fiecare al doilea afirma că niciodată nu a avut situații stresante.

Banii, volumul mare de muncă și grijile pentru siluetă au fost principalele motive de îngrijorare pentru cei de 20 de ani, în timp ce respondenții în vîrstă

au fost, în general, mult mai satisfăcuți în tinerețe de aspectul lor fizic și imagine.
În medie cei de 20 de ani, mai mult decît generația mai în vîrstă, la vîrsta lor, au tendința de a "cîștiga rapid mulți bani". "Banii au devenit scopul vieții, iar un standard ridicat de trai este perceput ca ceva de la sine înțeles ", - remarcă autorul.

Keywords:

psihologie , viata , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
147 locuitori

Valea Coloniţei este un sat din cadrul comunei Dolinnoe, raionul Criuleni. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Criuleni și la 15 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 147 de oameni. Satul Valea Coloniţei a fost înființat în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.