10 november 2020, 13:30 Kaleidoscope views 5368
Opinie: Internetul este un Gulag digital, unde oamenii vin de bună voie
10 november 2020, 13:30 Kaleidoscope views 5368

Opinie: Internetul este un Gulag digital, unde oamenii vin de bună voie

Internetul este un GULAG digital în forma sa pură, numai că acum în el oamenii vin voluntar și poate fi folosit pentru a influența mințile și înrobirea tehnologică a cetățenilor cărora nu le plac să învețe și să gîndească independent.

Această opinie a fost exprimată de celebrul fizician sovietic și us, președintele Institutului Kurceatov, Mihail Kovalciuk, vorbind în cadrul "mesei rotunde" sub numele de "Apărarea psihologică. Lupta pentru istorie - Lupta pentru viitor", care a avut loc mai devreme la Ministerul Apărării al Federației Ruse în cadrul Forumului militar-tehnologic internațional.

El a menționat că de la bun început, din perioada dezvoltării timpurii a civilizației, totul a fost determinată de tehnologii, iar astăzi nivel de știință a devenit astfel încît oamenii au invadat ceea ce a fost creat de Dumnezeu, și noi astăzi trăim în condiții hibride de pre-război rece, cînd inamicul slăbește la maximum statul și toate domeniile sînt supuse atacurilor sale: educație, cultură, știință, economie, apărare și securitate, și acest pre-etapă este doar pregătirea pentru faza a doua a acestui război – înrobirea directă.

"Astăzi, situația colonizării și înrobirii a fost înlocuită cu înrobirea tehnologică. Anterior, acest lucru era făcut cu ajutorul forței militare, iar astăzi –tehnologic. Un exemplu simplu este Internetul. Ce este Internetul? Acesta este un Gulag digital, în forma sa pură. Doar că dacă mai înainte oamenii erau prinși, plasați după sîrmă ghimpată și păziți, atunci aici toți acești oameni au venit singuri. Ei singuri au venit în acest Gulag digital și trăiesc foarte confortabil acolo. Dacă omului îi spui că totul este scris în Wikipedia, pe internet, și nu trebuie să înveți, atunci construim o societate din oameni, ale căror capete pot fi tăiate foarte simplu – deconectînd internetul. Și gata, nu mai sînt întrebări", a subliniat președintele Institutului Kurceatov.

Source: noi.md

Keywords:

internet

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1921
Populația:
3341 locuitori

Sîngereii Noi este un sat şi comună din raionul Sîngerei. Din componenţa comunei fac parte localităţile Mărineşti și Sîngereii Noi. Satul Sîngereii Noi se află la distanța de 17 km de orașul Sîngerei și la 119 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004 populaţia satului constituia 3341 de oameni. Localitatea a fost întemeiată în anul 1921.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.