10 september 2020, 12:30 Kaleidoscope views 3248
Ambasadorul Armeniei în Moldova: Conflictul din Karabah nu are o soluție militară
10 september 2020, 12:30 Kaleidoscope views 3248

Ambasadorul Armeniei în Moldova: Conflictul din Karabah nu are o soluție militară

De la sfîrșitul lunii septembrie, în Karabah a început acțiuni militare. Ambele părți se acuză reciproc. Ce se întîmplă în "zona fierbinte", se poate face ceva pentru a opri vărsările de sînge? La aceste și alte întrebări a răspuns Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Armenia în Republica Moldova, Jivan Movsisyan.

Dle Ambasador, care estesituația în zona de conflict? Există victime în rîndul populației pașnice?

Din păcate, victime în rîndul populației civilile în Arțah (Nagorno Karabah) exsită încă din prima zi de confruntări militare. Deja pe 27 septembrie, ca rezultat al unei lovituri de artilerie, a decedat o femeie în vîrstă și nepoata sa. Cu toate acestea, în ultimele zile, atacurile aviației și artileriei azere asupra orașelor pașnice din Arțah s-au intensificat, loviturile sînt aplicate în mod intenționat asupra caselor rezidențiale și obiectelor de infrastructură. În total, de la începutul confruntărilor militare au decedat 21 de civili, iar 82 au fost răniți. Printre morți și răniți sînt și copii. Nu există nici o necesitate militară a acestor atacuri, de aceea noi considerăm aceste lovituri din partea Azerbaidjanului drept niște încercări de a provoca o atastfofă umanitară.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

ambasador , Armenia , conflict

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1856
Populația:
227 locuitori

Brejeni este un sat din cadrul comunei Ciuciuieni, raionul Sîngerei. Localitatatea este situată pe valea rîului Ciuluc la distanța de 2 km de oraşul Sîngerei şi la 110 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004,populaţia satului constituia 227 de oameni. Satul Brejeni a fost menționat documentar în anul 1856.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.