20 october 2023, 14:30 Kaleidoscope views 10311
20 october 2023, 14:30 Kaleidoscope views 10311

Femeile sînt afectate de veștile proaste mai mult decît bărbații

Femeile sînt cele mai afectate de veștile proaste, potrivit unui nou studiu. Titlurile șocante afectează femeile pînă la lacrimi, în timp ce soții lor ridică, pur și simplu, din umeri.

Cercetătorii au descoperit că știrile despre accidente și crime au o influență mai mare asupra psihicului feminin, informează topnews.in. De ce? Acestea se gîndesc la situațiile care amenință și copiii lor.

Cercetătorii canadieni au avut un eșantion de 56 de femei și bărbați care au primit o selecție de știri din ziarele din Montreal. Așadar, unii au fost considerați a fi neutri din punct de vedere emoțional, dacă este vorba despre premiera unui film sau despre inaugurarea unui pod. Pentru alții a fost mai chinuitor.

"Deși știrile nu cresc singure nivelul de stres, cele mai multe femei au probleme odată cu trecerea timpului", spune cercetătorul de la Universitatea din Montreal, Marie-France Marin.

"Mai mult decît atît, femeile au putut să își amintească mai multe detalii ale poveștilor negative. Este interesant de observat că nu am observat acest fenomen în rîndul participanților de sex masculin", continuă Marin. Ea a adăugat că trupurile femeilor pot alerta apariția pericolului.

"Sistemul de stres al femeilor nu asigură doar supraviețuirea lor, ci și a copiilor". Modul în care organismele femeilor și inimile acestora fac față stresului sînt doi dintre factorii care asigură o sănătate bună.

Keywords:

sanatate , descoperire

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1633
Populația:
1380 locuitori

Vîşcăuţi este un sat şi comună din raionul Orhei. Vîşcăuţi este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Orhei și la 70 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1380 de oameni. Satul Vîșcăuți a fost menționat documentar în anul 1633.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.