09 may 2020, 15:00 Kaleidoscope views 61298
09 may 2020, 15:00 Kaleidoscope views 61298

Ce foloase aduce lectura cărților?

Despre faptul că este util să citim cărți auzim din copilărie. Dar iată de ce.

Cercetătorii au ajuns la concluzia că acest proces îmbunătățește capacitatea intelectuală și are un efect pozitiv asupra sănătății fizice și mentale. Lectura cărții nu este doar o urmărire a subiectului, ci și o muncă asiduă a imaginației.

Imagistica prin rezonanta magnetica arată că, la lectura paginilor despre mirosuri, gusturi și diferite peisaje în creier se activează zonele responsabile de percepție. La fel ca și în cazul în care omul ar resimți totul  în realitate. Dar acest efect dispare atunci cînd privim televizorul sau ne  jucăm.

Într-un cuvînt, este important să învățăm să citim cărțile mari și complicate de la o vîrstă fragedă. Atunci creierul se va deprinde să  construiască lanțuri lungi de relații cauză-efect. Doar șase minute de lectură reduc nivelul de stres cu două treimi, ceea ce este mult mai eficient decît terapia prin muzica sau o simplă plimbare.

Keywords:

carte , sfat , IQ

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
345 locuitori

Socii Noi este un sat din cadrul comunei Călugăr, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 8 km de orașul Fălești și la 133 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 345 de oameni. Satul Socii Noi a fost menționat documentar în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.