15 june 2020, 18:00 Kaleidoscope views 19898
15 june 2020, 18:00 Kaleidoscope views 19898

Ce prevestesc norii strălucitori?

În fiecare an, aproximativ în acelaşi timp, de asupra Polului Nord și Polului Sud apar nori argintii misterioși. Ei sînt numiți argintii t sau nori de noapte strălucitori şi pot fi văzuți doar în timpul amurgului, cînd soarele coboară la cîteva grade sub orizont. Potrivit NASA, originea lor este încă în mare parte un mister.

Oamenii de știință care studiază acești nori folosind datele satelitului NASA au constatat că modificările anuale ale norilor argintii t sunt strîns legate de condiţiile meteorologice şi climatice din lume. Una dintre descoperirile majore pe care le-au făcut este că condiţiile naturale dintr-o emisferă pot avea un impact semnificativ asupra celeilalte emisfere.

Aceşti nori sînt frumoși, dar pot prevesti schimbări globale cauzate de încălzirea globală.

Pentru prima dată, acest fenomen a fost observat în 1885de un astronom amator. Deoarece oamenii de știință de mult timp observă fenomenele atmosferice, acest fenomen rămîne încă destul de tînăr.

Keywords:

NASA , nori , soare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1899
Populația:
258 locuitori

Cepăria este un sat din cadrul comunei Șumna, raionul Rîşcani. Localitatea se află la distanța de 12 km de orașul Rîșcani și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 258 de locuitori. Satul Cepăria a fost întemeiat în anul 1899.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.