19 october 2018, 15:45 Kaleidoscope views 13605
Un medic în vîrstă de 106 ani este ”bunicul alergiilor” și a uimit lumea medicală (Video)
19 october 2018, 15:45 Kaleidoscope views 13605

Un medic în vîrstă de 106 ani este ”bunicul alergiilor” și a uimit lumea medicală (Video)

Un medic în vîrstă de 106 ani este un reputat alergolog, considerat "bunicul alergiilor" și a uimit lumea medicală pentru că la vîrsta lui încă mai acordă consultații și iși publică lucrările în literatura de specialitate.

William Frankland scrie acum un tratata despre modul cum a fost descoperită penicilina iar în trecut a făcut experimente pe propriul corp pentru a vedea cum reacționează la alergii. Cercetările sale în domeniul alergiilor la polen sînt semnificative. Acum este numit "bunicul alergiilor" tocmai din acest motiv.

„Mi-am provocat anafilaxie acută severă de la o insectă", a explicat el. „În zilele noastre, nu ar fi permisă efectuarea unui astfel de experiment, dar eu am fost hotărît să aflu cum aș reacționa la țînțarii, puricii sau orice insectă mă mușcă" spune reputatul medic, într-un interviu acordat CNN.

​''De multe ori oamenii mă întreabă cum de am trăit atît de mult și eu le zic:"Ăsta e doar noroc, nimic altceva", a mai mărturisit medicul.

Secretul este mintea strălucită, pe care o antrenează zilnic citind și scriind. Memoria i-a rămas vie în ciuda vîrstei, așa că își amintește aniversarea sa de trei ani, cînd a mîncat prea multă prăjitură și s-a îmbolnăvit.

Dr. A. William Frankland s-a născut în 1912, a început școala medicală în anii 1930. El a deținut un post militar în Singapore în timpul celui de-al doilea război mondial si a fost prizonier de război timp de 3 ani. S-a întors apoi în Anglia și a studiat cu Alexander Fleming, părintele penicilinei.

Medicul face mișcare, atît cît îi permite vîrsta, mănîncă puțin și nu fumează, iar astfel a reușit să se mențină în formă, mărturisește acesta. „Fiți mereu energici în orice. Fie că vorbim din punct de vedere social, psihologic sau emoțional. Faceți toate acestea în ritmul vostru."

Frankland a primit Ordinul Imperiului Britanic pentru cercetările sale alergologice, în 2015.

Source: libertatea.ro

Keywords:

medic , alergie

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
169 locuitori

Afanasievca este un sat din cadrul comunei Crasnîi Vinogradari din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Dubăsari și la 65 km de Chișinău. Populaţia satului Afanasievca alcătuia 169 de oameni în anul 2011. Satul Afanasievca a fost înființat în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.