24 may 2014, 10:25 Kaleidoscope views 20875
24 may 2014, 10:25 Kaleidoscope views 20875

Pămîntul, aflat într-o gaură neagră din alt Univers?


Foto: 5min.by

Universul nostru, cu tot cu planeta Pămînt, se află într-o gaură neagră, ce există de fapt într-un alt univers, crede fizicianul Nikodеm Poplawski, de la Universitatea Indiana, SUA.

Astfel, Universul nostru a dobîndit timpul din gaura neagră-mamă din care s-a născut. Teoria sa presupune existența Planetei noastre într-o gaură de vierme a unei găuri negre. Aceasta, la rîndul ei, se găsește într-un Univers mai mare, conform Daily Galaxy.

Gaura de vierme a fost propusă de Albert Einstein și Nathan Rosen în 1935 ca soluție pentru a călători în timp.

Poplawski spune că în interiorul fiecărei gauri negre poate exista cîte un Univers. În elaborarea teoriei sale, el a folosit o adaptare a teoriei generale a relativității a lui Einstein.

Astfel, găurile negre imense din centrul Căii Lactee, galaxia noastra, și din altele, pot fi punți spre diferite Universuri.

Din păcate, teoria sa nu poate fi testată, în clipa de față, omenirea neavînd încă acces la ceea ce se găsește într-o gaură neagră.

Keywords:

gaura neagra , Univers , Pamint

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Oraș
Prima atestare:
1545
Populația:
18320 locuitori

Străşeni este un oraş din Republica Moldova, centrul administrativ al raionului Străşeni. Amplasat în partea centrală a republicii, în valea rîului Bîc, oraşul Străşeni este situat la 23 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia constituie 18320 locuitori. Prima atestare documentară a satului Străşeni datează din 1545, cînd Alexandru Voievod, domnul Moldovei, confirma mănăstirii Pobrata o jumătate de moşia Străşenilor.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.