05 november 2018, 11:15 Kaleidoscope views 11179
9 designeri autohtoni participă în aceste zile la Strasbourg Fashion Week
05 november 2018, 11:15 Kaleidoscope views 11179

9 designeri autohtoni participă în aceste zile la Strasbourg Fashion Week

Nouă designeri autohtoni și-au expus, începînd cu data de 4 mai curent, colecțiile de haine într-un prestigios magazin din orașul Strasbourg, în cadrul evenimentului de modă Strasbourg Fashion Week.

Republica Moldova este invitată de onoare la ediția din acest an, iar participarea întreprinzătorilor autohtoni este susținută financiar și logistic de către Guvern, inclusiv cu implicarea Reprezentanței permanente a Republicii Moldova pe lîngă Consiliul Europei.

Colecțiile brandurilor autohtone, alături de cele internaționale, vor fi prezentate și comercializate în acest magazin timp de două luni, în perioada mai-iunie. De asemenea, în perioada 28 mai-3 iunie, producătorii vor participa la o defilare de modă în cadrul Strasbourg Fashion Week.

Promovarea designerilor moldoveni pe piața franceză este susținută de Guvern, care a alocat în acest scop 300 de mii de lei din Fondul de promovare a exporturilor, prin intermediul Asociației Patronale din Industria Ușoară.

Sprijin au mai oferit Proiectul de Competitivitate din Moldova, finanțat de către Agenția Statelor Unite pentru Dezvoltare Internațională și Ambasada Suediei, precum și Proiectul Ameliorarea Competitivității al Băncii Mondiale.

Source: noi.md

Keywords:

designer , Strasbourg

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
1758 locuitori

Săseni este un sat şi comună din raionul Călăraşi. Din componenţa comunei fac parte localităţile Bahu și Săseni. Localitatea se află la distanța de 38 km de orașul Călărași și la 72 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1758 de oameni. Satul Săseni a fost menționat documentar în anul 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.