20 september 2020, 13:30 Kaleidoscope views 6897
Cel mai nordic oraș din lume (Foto)
20 september 2020, 13:30 Kaleidoscope views 6897

Cel mai nordic oraș din lume (Foto)

Cel mai nordic din lume este orașul norvegian Longyearbyen. Acesta este centrul administrativ al provinciei Spitsbergen de pe insula Svalbard. Acesta este situat la 1305 km de Polul Nord. Orașul a fost fondat în anul 1906 de către John Munroe Longyear, în a cărui onoare și a fost numit.

Inițial, în oraș era extras cărbune. Acum, acesta nu este exportat, dar autoritățile norvegiene oricum mențin minele aici și chiar încearcă să dezvolte din acesta o destinație turistică. Populația orașului, în conformitate cu datele pentru anul 2008 e de 2040 de persoane. Temperatura medie în oraș e ca la dvs. în congelator (de la -16 pînă la -20 de grade Celsius) și numai în timpul verii se ridică la nivelul celei de cameră (1-5 grade cu semnul plus). În oraș se află Universitatea Internațională din Svalbard, la care studiază 360 de studenți. Primul lucru care este predat la această universitate sunt lecțiile de tragere. Deoarece la Svalbard sînt multe animale sălbatice și de pradă (în mare parte, desigur, urși polari) să știi să tragi cu precizie îi poate oferi studentului oportunitatea de a primi o diplomă și să nu devină prînzul cuiva.

Orașul are propriul aeroport care deservește zborurile regulate, precum și port maritim care poate primi chiar și nave de croazieră.

CURIOZITĂȚI DESPRE ORAȘUL CEL MAI NORDIC DIN LUME. În oraș funcționează o lege curioasă. Potrivit acesteia persoanelor le este interzis să moară !!! în oraș. Dacă cineva va avea nevoie să se îmbolnăvească tare sau chiar să moară, atunci, potrivit legii, persoana decedată este transportată în orice mod convenabil pe continent. S-ar părea că e o lege stranie. Dar nu, totul se datorează climei locale. Corpurile la astfel de temperaturi nu se descompun, practic, ceea ce la rîndul său, atrage o parte din fauna de pradă locală. De aceea în oraș nu e cimitir.

Source: www.ugaga.net

Keywords:

oraș , Norvegia , Nord

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1908
Populația:
414 locuitori

Brătianovca este un sat din cadrul comunei Sărata-Galbenă, raionul Hînceşti. Localitatea se află la distanța de 25 km de orașul Hîncești și la 56 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 414 oameni. Satul Brătianovca a fost întemeiat în anul 1908.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.