24 january 2012, 09:27 Kaleidoscope views 5100
24 january 2012, 09:27 Kaleidoscope views 5100

Pe înregistrările sondelor sovietice de pe Venus au fost găsite obiecte cu "proprietăţi ale fiinţelor vii"

Sondele sovietice au fotografiat în anii '70 şi '80 ai secolului trecut pe suprafața lui Venus o serie de obiecte, care au "proprietăţi ale fiinţelor vii". Despre aceasta relatează lenta.ru cu referire la articolul șefului laboratorului din cadrul Institutului de Cercetări Spaţiale a Academiei de Științe din Rusia, Leonid Ksanfomaliti. Portalul informațional specifică faptul că articolul a fost publicat ca material pentru discuţii.

Potrivit lui L. Ksanfomaliti interesul pentru înregistrările realizate de aparatele din seria "Venera" în secolul trecut a apărut ca urmare a apariţiei mau multor date noi privind exoplanetele  cu masa relativ mică.

Seriile de panorame televizate de pe Venus au fost obţinute de aparatele "Venera-9" şi "Venera-10" în 1975, apoi "Venera 13" şi "Venera-14" în 1982. Autorul afirmă că pe aceste panorame au fost identificate obiecte cu dimensiunea de  0,1- 0,5 m, care pe durata filmărilor sufereau modificări. Totodată se remarcă faptul că aceste obiecte nu pot fi explicate prin zgomotul care ar persista. Printre obiectele care au suscitat interesul savantului  se află un disc care își modifică forma, o entitate de culoare neagră și un "scorpion".

"Fără a discuta părerile existente despre imposibilitatea vieţii în condiţiile de pe Venus, am înaintat o ipoteză îndrăzneață că caracterele morfologice ne sugerează că unele dintre obiectele observate ar avea proprietăţile fiinţelor vii" - scrie L. Ksanfomaliti. În următoarele lucrări savantul promite să publice rezultatele analizei altor materiale video.

Comments

 (1)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1932
Populația:
651 locuitori

Mărdăreuca este un sat din cadrul comunei Boşcana, raionul Criuleni. Satul este situat la o distanţă de  19 km de oraşul Criuleni şi la 25 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 651 de oameni. Satul Mărdăreuca a fost întemeiat în anul 1932.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.