22 december 2011, 11:23 Kaleidoscope views 6116
22 december 2011, 11:23 Kaleidoscope views 6116

Au fost descoperite primele planete de mărimea Pămîntului

Astronomii au descoperit primele doua planete de mărimea Pămîntului, care orbitează în jurul unei stele similare cu soarele nostru.

Oamenii de ştiinţă cred că, în trecutul îndepărtat, aceste planete ar fi putut să susţină forme de viaţă, iar una dintre ele ar fi putut să aibă condiţii similare cu cele de pe planeta noastră, o planetă "geamănă" Terrei, transmite BBC.

Planetele sînt stîncoase şi au o compoziţie asemănătoare Pămîntului. Ele sînt mult mai aproape de steaua lor decît este Pămîntul de Soare, astfel ca o mişcare de revoluţie completă durează 6, respectiv 20 de zile.

Aceste descoperiri au fost descrise drept cele mai importante planete găsite vreodată în afara sistemului nostru solar. În prezent, se crede că cele două planete au temperaturi prea ridicate pentru a putea susţine orice formă de viaţă.

Сercetătorii consideră că descoperirea reprezintă începutul unei noi ere de descoperiri ale mult mai multor planete similare cu a noastră. Odată,  aceste planete au avut temperaturi destul de mici pentru a putea permite existenţa apei pe suprafaţa lor, aceasta reprezentînd una dintre condiţiile esenţiale pentru viaţă, aşa cum o ştim.

Kepler 20f, una dintre planete, are exact aceeaşi mărime ca a Terrei, în timp ce Kepler 20e, cealaltă planetă, este puţin mai mică decît Pămîntul şi mai apropiată de steaua sa decît 20f.

Descoperirea este importantă deoarece este prima confirmare că există planete de mărimea Pămîntului, sau chiar mai mici, în afara sistemului solar.

 

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1964
Populația:
222 locuitori

Răuţelul Nou este un sat din cadrul comunei Hiliuţi, raionul Făleşti. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Fălești și la 134 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 222 de oameni. Satul Răuţelul Nou a fost înființat în anul 1964.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.