21 february 2021, 14:30 Kaleidoscope views 12771
10 greşeli de machiaj care te îmbătrînesc cu 10 ani
21 february 2021, 14:30 Kaleidoscope views 12771

10 greşeli de machiaj care te îmbătrînesc cu 10 ani

Machiajul te poate salva din multe incurcaturi. Insa, daca nu aplici il aplici cum trebuie, machiajul se poate transforma intr-o arma cu doua taisuri si, in loc sa te faca sa arati mai bine, te imbatraneste.

Iata 10 greseli de machiaj care te imbratranesc cu 10 ani. Le faci si tu?

Prea mult fond de ten

Un fond de ten aplicat intr-un strat prea gros afecteaza luminozitatea naturala a pielii. In plus, nu este nevoie sa aplici fond de ten pe fiecare bucatica din piele. "Evita produsele pe care scrie mat, catifeleaza sau, de lunga durata. Cauta formulele lichide cu pigmenti luminosi", spune Frances Hathaway, makeup artist. Daca ai pielea uscata, fondul de ten accentueaza problema. De aceea este indicat sa-ti exfoliezi pielea de doua-trei ori pe saptamana si sa aplici crema intens hidratanta dupa demachiere.· Prea mult anticearcan In ideea ca vei masca cearcanele, poti fi tentata sa aplici prea mult anticearcan. Insa, vei reusi sa obtii contrariul. In plus, poti folosi produse care ilumineaza zonele intunecate de sub ochi. Nu folosi nuante opace pentru a camufla cearcanele.

Rujuri de culori inchise

O culoare inchisa face ca orice suprafata sa para mai mica. O iluzie optica foarte buna pentru solduri, insa, in niciun caz, pentru buze. Daca vrei sa scoti in evident gura, alege o culoare deschisa si glos (roz, rosuri vibrante sau de culoarea piersicii) si mai putin burgundy, visiniu sau maro. Trucul folosit de makeup artisti este conturul cu un creion special pe buza superioara.

Te dai cu pudra

Pielea tanara nu are nevoie de pudra. Pudra este folosita doar pentru a preveni reflectarea luminii si nu face decat sa accentueze ridurile. Nu finaliza machiajul cu aplicarea de pudra, intrucat vei parea mult mai batrana. Poti folosi, in schimb, o pudra translucenta sau sa aplici pudra doar pe "zona T" (frunte, nas si barbie).

Dermatograf negru

Dermatograful are rolul sau de a scoate in evidenta ochii. Insa renunta la negru. Poti folosi in schimb nuante de maro, gri. Concentreaza-te pe pleoapa de sus si pe coltul exterior al ochilor.

Maresti buzele cu creionul

Conturarea buzelor este de bun augur atat timp cat nu exagerezi. Nu depasi cu creionul de contur limita naturala a buzelor. Daca tot vrei sa o faci, ai grija ca rujul si creionul de contur sa aiba aceeasi nuanta.

Folosesti si mascara, si dermatograf pe pleoapa de jos

Accentuarea pleoapei si a genelor de jos poate fi o idee buna, insa nu ar trebui folosite si dermatograful, si mascara. Poti adauga volum genelor de sus cu ajutorul mascara si evidentia pleoapa de jos cu ajutorul dermatografului. Si una, si alta ar fi prea mult.

Nu-ti dai cu blush

Un blush roz pal in obraji o sa-ti dea instant un aer tineresc. Zambeste si aplica niste culori deschise pe zona de deasupra a obrazului. Aplica blush-ul in cercuri si nu in linie.

Iti dai cu ruj direct din tub

Rujul nu se aplica din tub, ci cu ajutorul unei pensule speciale, sau cu ajutorul degetului. Pune ruj pe mijlocul buzei apoi intinde si de o parte si de alta a gurii. Apoi iti poti da cu un balsam hidratant sau cu gloss deschis la culoare.

Alegi o culoarea prea inchisa pentru sprancene

Daca obisnuiesti sa-ti dai cu un creion pentru sprancene, ai grija sa nu alegi o culoarea prea inchisa. Foloseste o culoare cu cel putin doua nuante mai deschisa decat culoarea naturala a sprancenelor.

Source: www.antena3.ro

Keywords:

frumusete , piele , sanatate

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1905
Populația:
211 locuitori

Vasilievca este un sat din cadrul comunei Sovietscoe din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 37 km de orașul Rîbnița și la 142 km de Chișinău. Populaţia satului Vasilievca alcătuia 211 oameni în anul 2004. Satul Vasilievca a fost întemeiat în anul 1905.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.