Go to section: Music
25 july 2019, 11:43 Music views 2900
Cum s-a mai numit formația Zdob și Zdub?
25 july 2019, 11:43 Music views 2900

Cum s-a mai numit formația Zdob și Zdub?

Înainte de a deveni Zdob Și Zdub, vestita trupă rock din Moldova și-a schimbat de cîteva ori numele: Santa Maria, The Noise și abia apoi a devenit Zdob și Zdub.

Despre acest lucru a vorbit liderul trupei Zdob și Zdub, Roman Iagupov într-un interviu pentru Noi.md în cadrul proiectului "Istoria rockului moldovenesc".

El a menționat că primul nume al trupei a fost foarte romantic - Santa Maria. Cu acest nume ei au participat la festivalul "Ave Beatles" din Chișinău. Apoi trupa s-a numit "The Noise".

Potrivit lui Roman Iagupov, anume liderul trupei "Cuibul" și viitorul producător a zdubilor, Igor Dînga, le-a propus să-și schimbe denumirea formației.

"Igor Coșelean l-a chemat pe Igor Dînga la o repetiție de-a noastră, care ne-a spus: Băieți, minunat! Îmi place! Vă invit să participați cu noi la un concert la fabrica "Mezon". Numai că trebuie să schimbați denumirea trupei. Trebuie să alegeți un nume mai original, mai autentic", a declarat liderul Zdob și Zdub.

Vorbind despre faptul cui i-a venit ideea de a numi trupa "Zdob și Zdub", Roman Iagupov a menționat că fiecare dintre membrii formației are propria sa versiune pe această temă. "Îmi aduc aminte că aveam un dicționar sovietic, unul bej, un dicționar rus-moldovenesc, iar eu îl răsfoiam. Pur și simplu căutam un cuvînt interesant. Aceasta este versiunea mea. Și am găsit cuvîntul. Doar că a patra literă al acestuia era "P", dar nu "B". Dar mie îmi plăcea cum sună cu litera "B", și iată că noi am inventat acest nume răsunător "Zdob și Zdub", a spus liderul acestei trupe.

Source: noi.md

Keywords:

Zdob şi Zdub , denumire , muzica

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1595
Populația:
3609 locuitori

Ţipala este un sat şi comună din raionul Ialoveni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Budăi, Ţipala și Bălţaţi. Localitatea se află la distanța de 30 km de orașul Ialoveni și la 32 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3609 oameni. Satul Ţipala a fost menționat documentar în anul 1595.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.