Go to section: Music
14 november 2018, 11:20 Music views 8393
Artiști din opt țări vor participa la Festivalul Internaţional „Două inimi gemene”
14 november 2018, 11:20 Music views 8393

Artiști din opt țări vor participa la Festivalul Internaţional „Două inimi gemene”

Tineri interpreți din Republica Moldova, Belarus, Bulgaria, România, Federația Rusă, Tadjikistan, Ucraina și Vietnam vor participa la cea de-a XVI-a ediție a Festivalului Internaţional de Muzică Uşoară „Două inimi gemene. In memoriam Doina şi Ion Aldea-Teodorovici", care se va desfășura în perioada 13-15 noiembrie la Chișinău, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, directorul festivalului, Eugenia Marin, a menționat că la ediția din anul curent participă 43 de interpreți, dintre care 18 – la secțiunea copii și 25 – la secțiunea maturi.

Potrivit sursei citate, concursul vor avea loc, ca de obicei, pe 13-14 noiembrie, la Teatrul Național "Mihai Eminescu", iar Gala Laureaților – pe 15 noiembrie, la Palatul Național "Nicolae Sulac" din Chișinău. Participanții la festival vor interpreta în mod obligatoriu o piesă a compozitorului Ion Aldea-Teodorovici în limba română și alta, la alegere, în limba țării din care provin. Câştigătorii vor fi desemnaţi de un juriu internaţional, format din 12 persoane.

Joi, 15 noiembrie, la ora 12.00, la mormântul celor doi artiști din Cimitirul Central Ortodox de pe strada Armenească, va avea loc o masă de pomenire, prilejuită de împlinirea a 60 de ani de la nașterea Doinei Aldea-Teodorovici, iar seara, la Palatul Național "Nicolae Sulac" - Gala Laureaților Festivalului "Două inimi gemene". În recital vor evolua deținătorii Marelui Premiu ai ediției a XV-a Erica Musteață (R. Moldova) și Ro Ong Ho Thoai (Vietnam), Ansamblul de copii "Lollipops", Nicolae Caragea, Erika, Semion Limanov (Federația Rusă) și Cristofor Aldea-Teodorovici& Orchestra.

Festivalul Internațional de Muzică Ușoară „Două inimi gemene. In memoriam Doina și Ion Aldea-Teodorivici" a fost inițiat în 2003. Deținătorul Trofeului primei ediții a fost interpretul Pașa Parfeni. La ediţia din 2016, Marele Premiu, la secţiunea copii, a fost obţinut de Mihaela Stratan din R. Moldova, iar la categoria adulţi, premiul a fost adjudecat de Yordan Markov din Bulgaria.

Source: www.moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1455
Populația:
4497 locuitori

Budeşti este un sat şi comună din municipiul Chișinău. Din componenţa comunei fac parte localităţile Văduleni și Budeşti. Localitatea se află la distanța de 10 km de municipiul Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4497 de oameni. Satul Budești a fost menționat documentar în anul 1455.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.