Go to section: Music
07 march 2014, 11:13 Ethno-folk music views 14015
La Chișinău a debutat Festivalul Internaţional de Folclor „Ştefan cel Mare şi Sfînt”
07 march 2014, 11:13 Ethno-folk music views 14015

La Chișinău a debutat Festivalul Internaţional de Folclor „Ştefan cel Mare şi Sfînt”

În Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfînt" din Chişinău a început prima ediţie a Festivalului Internaţional de Folclor „Ştefan cel Mare şi Sfînt", care se va desfăşura în perioada 2-7 iulie, transmite MOLDPRES.

Evenimentul are loc în contextul comemorării a 510 ani de la trecerea în eternitate a celui mai de seamă Domnitor al Moldovei, Ştefan cel Mare şi Sfînt, şi este organizat de către Centrul cultural european „Dacia" în parteneriat cu Primăria municipiului Chişinău, Consiliul raional Străşeni şi Consiliul raional Ungheni.

În cadrul festivalului vor evolua interpreţi şi ansambluri folclorice din ţară şi de peste hotare.

În prima zi, pe scena din Grădina Publică „Ştefan cel Mare şi Sfînt" au concertat ansamblurile folclorice „Botnărenii" şi „Ţărăncuţa" din Bardar, Ialoveni, „Strămoşii buciumiştilor" din Micleuşeni, Străşeni, formaţiile „Plăieşii" şi „Catharsis" din Chişinău, cîntăreţul de muzică populară Ion Paladi, precum şi Ansamblul artistic profesionist „Ciprian Porumbescu" din Suceava, România.

Solicitată de MOLDPRES, directoarea Centrului cultural european „Dacia" Viorica Oprea a spus că pe parcursul acestor zile pe scena festivalului vor evolua peste 30 de ansambluri din Polonia, Slovacia, Ungaria, Cehia, Ucraina, România şi Republica Moldova.

„Va fi un festival de zile mari, la care aşteptăm toţi chişinăuienii şi oaspeţii capitalei", a mai declarat Oprea.

Source: moldpres.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1788
Populația:
3089 locuitori

Ochiul Alb este un sat şi comună din raionul Drochia. Ochiul Alb este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Drochia și la 180 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3089 de oameni. Satul Ochiul Alb a fost menționat documentar în anul 1788.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.