21 july 2020, 15:15 Celebrities views 3537
S-a stins din viață actorul Valeriu Cazacu
21 july 2020, 15:15 Celebrities views 3537

S-a stins din viață actorul Valeriu Cazacu

Un cunoscut actor de teatru și film din R. Moldova și unul dintre fondatorii Teatrului Național „Satiricus I.L. Caragiale” s-a stins din viață la vîrsta de 72 de ani. E vorba de Valeriu Cazacu.

Colegii de breaslă au ținut să transmită condoleanțe familiei și să își exprime respectul față de activitatea artistului, scrie agora.md.

„Deplîngem dispariţia marelui actor şi exprimăm adîncă durere şi sincere condoleanţe apropiaţilor în legătură cu încetarea lui din viaţă. Dispariţia lui Valeriu Cazacu lasă un gol imens în viaţa noastră teatrală. Istoria şi toți cei care l-au cunoscut îi vor păstra vie amintirea”, menționează administrația Teatrului „Satiricus I.L. Caragiale”.

Valeriu Cazacu s-a născut pe data de 18 februarie 1948 la MateuțiRezina. A fost unul dintre fondatorii Teatrului Naţional „Satiricus Ion Luca Caragiale”, iar anterior a făcut parte din echipa Teatrului Naţional „Mihai Eminescu”. De asemenea, a fost un actor foarte solicitat în cinematografie unde a jucat circa 40 de roluri în filme de producţie autohtonă şi străină. Mai mult, Cazacu e unul dintre fondatorii „Teatrului de miniaturi” unde a jucat în peste 100 de sketch-uri şi scenete.

Source: noi.md

Keywords:

actori

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1570
Populația:
1401 locuitori

Lopatnic este un sat şi comună din raionul Edineţ. Lopatnic este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Lopatnic este aşezat în partea de nord-vest a Republicii Moldova pe malul rîului Prut, la o distanţă de 25 km de oraşul Edineţ și la 225 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 1401 oameni. Satul Lopatnic din ținutul Hotin este menţionat pentru prima dată într-un document din 29 iunie 1570, cu denumirea de Lopatinți.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.