10 december 2019, 10:00 Celebrities views 3634
Ion Druță a revenit acasă
10 december 2019, 10:00 Celebrities views 3634

Ion Druță a revenit acasă

Îndrăgitul scriitor, Ion Druță, a revenit acasă chiar în ajunul Hramului Orașului Chișinău, scrie Noi.md.

O poză cu renumitul prozator, chiar de la aeroport, a postato Pavel Duganov.

De menționat că prozatorul, dramaturgul și eseistul Ion Druță, scriitor al poporului, membru titular al Academiei de Științe a Moldovei, recent, a împlinit frumoasa vîrstă de 91 de ani.

Ion Druță s-a născut în 1928 în satul Horodiște, raionul Dondușeni. A absolvit Școala de silvicultură (1946) și Cursurile superioare de literatură de pe lîngă Institutul „M. Gorki” din Moscova (1957).

În august 2008, lui Ion Druță i-a fost acordat Premiul de Stat pentru contribuția de excepție la dezvoltarea culturii și literaturii naționale și universale.

În septembrie 2009, Ion Druță a devenit primul cavaler al Ordinului „Bogdan Întemeietorul”. Președintele de atunci al Republicii Moldova, Vladimir Voronin, l-a decorat pe Ion Druță în semn de profundă gratitudine pentru contribuția sa deosebită la renașterea națională, pentru merite în dezvoltarea relațiilor culturale cu țările străine și activitate prodigioasă în vederea sporirii prestigiului Moldovei pe plan internațional. Opera lui Ion Druţă a fost tradusă în zeci de limbi.

 

Source: noi.md

Keywords:

Ion Druță , Chisinau

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1924
Populația:
26 locuitori

Sadchi este un sat din cadrul comunei Caterinovca din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 21 km de orașul Camenca și la 123 km de Chișinău. Populaţia satului Sadchi alcătuia 26 de oameni în anul 2011. Satul Sadchi a fost înființat în anul 1924.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.