16 april 2021, 14:30 Moldovan reality views 2901
Decizia privind ajutorul beneficiarilor de protecție internațională a fost publicată în Monitorul Oficial
16 april 2021, 14:30 Moldovan reality views 2901

Decizia privind ajutorul beneficiarilor de protecție internațională a fost publicată în Monitorul Oficial

Monitorul Oficial de vineri, 16 aprilie, a publicat hotărîrea Guvernului privind aprobarea cuantumului ajutorului bănesc acordat beneficiarilor de protecție internațională în anul 2021, transmite MOLDPRES.

Conform deciziei Executivului, cuantumul pentru anul 2021 a ajutorului bănesc acordat beneficiarilor de protecție internațională în Republica Moldova va constitui 1307 lei.

„Cuantumul reprezintă 15% din salariul mediu lunar pe economie pentru acest an, în mărime de 8715 lei", indică documentul.

Anul trecut, acest cuantum a constituit 1192 lei.

Potrivit Regulamentului cu privire la modul de acordare a ajutorului bănesc beneficiarilor de protecție internațională, refugiatul sau beneficiarul de protecţie umanitară care solicită acordarea ajutorului bănesc depune la Biroul migraţie şi azil o cerere și copia documentului de identitate. Cererile pentru acordarea ajutorului bănesc pot fi depuse în termen de două luni de la data acordării statutului de refugiat. Conform datelor, în perioada anilor 2011-2019, de acest ajutor au beneficiat 114 persoane.

Source: www.moldpres.md

Keywords:

ajutor , finanţe

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1781
Populația:
1297 locuitori

Mocra este un sat şi comună din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Din componenţa comunei fac parte localităţile Şevcenco, Basarabca, Zaporojeţ și Mocra. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Rîbnița și la 100 km de Chișinău. Populaţia satului Mocra alcătuia 1297 de oameni în anul 2011. Satul Mocra a fost menționat documentar în anul 1781.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.