10 august 2020, 11:00 Moldovan reality views 3563
Locuitorii Moldovei bat alarma: importul mașinilor vechi-un dezastru pentru țară
10 august 2020, 11:00 Moldovan reality views 3563

Locuitorii Moldovei bat alarma: importul mașinilor vechi-un dezastru pentru țară

Internauții din Moldova bat alarma cu privire la planurile guvernului de a permite importul mașinilor mai vechi de 10 ani, și a pieselor auto uzate, menționînd că acest lucru s-ar putea transmforma pentru toți într-un dezastru, relatează Noi.md.

Propunerea de a ridica interdicția la importul în Moldova a mașinilor cu termenul de exploatare mai mare dew 10 ani, se conține în documentul cu privire la măsurile politicii fiscale și vamale pentru 2021, prezentat de Ministerul Finanțelor, pentru consultări publice.

Guvernul consideră că prin anularea limitei de vîrstă de 10 ani pentru importul automobilelor, s-ar putea aduna mai mulți bani în buget. Cu toate acestea, după cum afirmă mai mulți experți și utilizatori de internet, această idee este greșită, deoarece autoritățile vor permite unui anumit număr de cetățeni să cumpere mai ieftin și să aducă mașini de peste hotare, dar ei vor pune în pericol sănătatea majorității cetățenilor, care vor respira mai mult aer murdar, se vor îmbolnăvi mai des etc.

Importul de automobile vechi și ai pieselor auto uzate va fi un dezastru pentru Moldova, deoarece Chișinăul se sufocă astăzi de mașini vechi și distruse pe drumuri, iar creșterea numărului acestora înseamnă un aer mult mai poluat, mai multe ambuteiaje și mai multe accidente care apar adesea din cauza stării tehnice proaste a automobilului.

"Dar dacă Moldova se va umple de mașini ieftine, vechi și distruse, acesta va fi un dezastru în primul rînd pentru capitală și alte orașe mari. Să sperăm că gîndirea rațională va cîștiga", notează internauții.

Source: noi.md

Keywords:

automobil , import

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1436
Populația:
3512 locuitori

Buțeni este un sat și comună din raionul Hîncești. Buțeni este unicul sat din comuna cu același nume. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Hîncești și la 36 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populația satului constituia 3512 oameni. Satul Buțeni a fost menționat documentar în anul 1436.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.