10 march 2020, 13:00 Moldovan reality views 8743
O casieră din Moldova a scos din bancă 3 milioane de lei
10 march 2020, 13:00 Moldovan reality views 8743

O casieră din Moldova a scos din bancă 3 milioane de lei

Un caz neobișnuit a avut loc în nordul Moldovei. Într-o bancă din Rîșcani, o angajată a furat cîteva milioane de lei și i-a expediat în Rusia unei ghicitoare. Cît de adevărat este?

Cu această întrebare "SP" s-a adresat Inspectoratului de Poliție Rîșcani. Acolo ni s-a răspuns că un astfel de caz a fost înregistrat și a fost pornit un dosar penal. După colectarea materialelor, dosarul a fost transmis după competență Centrului Național Anticorupție. Alte detalii poliția nu ne-a oferit, scrie kp.md

După cum am aflat, dosarul a fost transmis la Oficiul de Nord al Procuraturii Anticorupție. Acolo ni s-a spus că este vorba despre casiera băncii. Femeia a scos banii treptat din ianuarie pînă în aprilie 2020. În această perioadă a reușit să fure peste 3 milioane de lei. Conducerea băncii a depistat lipsa și s-a adresat organelor de drept. Informația că femeia a transferat banii furați unei ghicitoare pentru anumite servicii nu a fost confirmată, dar nici nu a fost respinsă.

- Cazul este în curs de desfășurare, dar este aproape terminat și trebuie să fie trimis în instanță. Acesta se desfășoară în baza articolului 191, partea 5, din Codul Penal al RM (însușirea bunurilor străine în proporții deosebit de mari. - "SP") pentru furtul a peste 3 milioane de lei din bancă. Casiera a trimis acești bani în Rusia, dar cui, nu știm. Noi ne ocupăm doar de cazul furtului de bani.

Nu se știe dacă i-a trimis unei ghicitoare. Nu putem da o versiune a ceea ce a spus pînă cînd cazul nu va fi verificat și închis.

Acest lucru a durat din ianuarie pînă în aprilie 2020. Casierul nu a luat imediat toată suma, ci în părți, a relatat Adjunctul interimar al procurorului Anticorupție din nordul Moldovei, Marcel Dumbravan.

Potrivit articolului 191, partea 5 din Codul penal al RM, femeia, dacă va fi găsită vinovată în instanța de judecată, riscă închisoare de la 8 la 15 ani.

Source: noi.md

Keywords:

banca , bani , jaf

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1634
Populația:
1749 locuitori

Moşana este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Moşana și Octeabriscoe. Localitatea se află la distanța de 20 km de orașul Dondușeni și la 223 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1749 de oameni. Satul Moşana a fost menționat documentar în anul 1634.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.