14 september 2020, 11:10 Moldovan reality views 2950
De la Chitoroagă la Caracuian. Procuratura în centrul luptei dintre grupurile de influență
14 september 2020, 11:10 Moldovan reality views 2950

De la Chitoroagă la Caracuian. Procuratura în centrul luptei dintre grupurile de influență

După mai bine de un an de la demisia lui Nicolae Chitoroagă, Procuratura pentru combaterea crimei organizate și cazuri speciale (PCCOCS) a căpătat un conducător fără prefuxul "interinar". Consiliul superior al procurorilor i-a încredințat lui Ion Caracuianu una dintre cele mai importante funcții în sistemul de aplicare a legii.

Azi procuratura, care în prezent și-a intensificat simțitor activitatea, s-a pomenit în centrul confruntării dintre grupurile de influență, interesate să influențeze anchetarea în dosarul "jaful secolului" și alte dosare penale de rezonanță majoră. În același timp, în adresa oamenilor legii răsună în continuare numeroase pretenții din partea avocaților și a altor persoane , care susțin că mai există anchete la comandă. Pe acest fondal, conform așteptărilor, noul șef aș PCCOCS va renunța definitiv la practicile vicioase din perioada precedentă și se va conduce doar de lege, va exclude influența factorului politic și a diverselor interese asupra activității sale.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

procuratura

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:

Populația:
546 locuitori

Caracuşenii Noi este un sat din cadrul comunei Berlinţi, raionul Briceni. Localitatea este situată la o distanţă de 6 km sud-vest de oraşul Briceni, la 21 km de staţia de cale ferată Lipcani şi la 240 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 546 de oameni.  

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.