07 november 2020, 14:00 Moldovan reality views 4818
Important! Ce restricții rămîn în vigoare pînă la 1 august
07 november 2020, 14:00 Moldovan reality views 4818

Important! Ce restricții rămîn în vigoare pînă la 1 august

Ministerul Sănătății a enumerat restricțiile care rămîn în vigoare în R.Moldova pînă la data de 1 august.

Astfel, se interzice în continuare:

- aflarea în locurile publice (păduri, parcuri, alei, plaje etc.), în grupuri mai mari de 3 persoane;

- aflarea persoanelor în vîrstă de peste 63 (șaizeci și trei) ani, în afara domiciliului și în spațiile publice fără necesitate stringentă;

- aflarea persoanelor pe terenuri de joacă pentru copii, terenuri sportive, parcuri de distracții și zone de agrement;

- activitatea cluburilor de noapte şi a ringurilor de dans (disco-bar, club de noapte, karaoke, night-club, discotecă, club etc.);

- organizarea ceremoniilor (nunți, cumetrii, omagieri, mese de pomenire) în orice instituție, indiferent de statut public sau privat;

- activitățile în incinta teatrelor, cinematografelor, sălilor de concerte;

- activitătea taberelor de odihnă şi întremare a sănătății copiilor;

- sistarea procesului educațional, cu excepția procesului de admitere, în cadrul instituțiilor de învățămînt general, profesional și universitar (pentru instituțiile publice și private).

La fel, se interzice până la data de 1 august 2020 părăsirea teritoriului Republicii Moldova pentru persoanele aflate în regim de autoizolare la domiciliu, precum şi intrarea pe teritoriul Republicii Moldova, prin punctele de trecere a frontierei de stat, a cetățenilor străini şi apatrizilor cu unele excepții.

Persoanele care traversează frontiera de stat pe sensul de intrare în Republica Moldova vor completa, în mod obligatoriu fişa epidemiologică, precum şi vor semna declaraţia pe propria răspundere de a respecta regimul de autoizolare o perioada de 14 (paisprezece) zile în locurile determinate, cu unele excepţii.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1546
Populația:
2087 locuitori

Cernoleuca este un sat şi comună din raionul Donduşeni. Cernoleuca este unicul sat din comuna cu acelaşi nume, situat pe pîrâul Cubolta, la o distanță de 15 km de orașul Dondușeni și la 170 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2087 de oameni. Prima atestare documentară a satului Cernoleuca datează din anul 1546.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.