14 december 2019, 12:00 Moldovan reality views 3895
CNAS a transferat banii destinați familiilor cu copii
14 december 2019, 12:00 Moldovan reality views 3895

CNAS a transferat banii destinați familiilor cu copii

Banii destinați achitării indemnizațiilor pentru familiile cu copii au fost transferați de către Casa Națională de Asigurări Sociale, astăzi, 13 decembrie.

Instituția îndeamnă beneficiarii de prestații sociale să ridice banii care li se cuvin până la 26 decembrie curent, de la prestatorii de servicii de plată, transmite IPN.

Astfel, pentru indemnizația de maternitate s-au transferat 47,8 de milioane de lei pentru peste 1700 de beneficiari, iar pentru cea paternală – 1,5 milioane de lei pentru circa 360 de beneficiari. Pentru indemnizația unică la nașterea copilului s-au transferat 22,7 de milioane de lei pentru circa 2900 de beneficiari.

Pentru indemnizația lunară pentru creșterea copilului până la împlinirea vârstei de trei ani s-au transferat 86,8 de milioane de lei pentru circa 47 de mii de beneficiari. Pentru indemnizația lunară pentru îngrijirea copilului până la împlinirea vârstei de doi ani s-au transferat 26,6 de milioane de lei pentru puțin peste 38 de mii de beneficiari.

CNAS susține că s-au făcut transferurile şi pentru toate prestațiile sociale cum ar fi compensații, alocații, inclusiv, ajutorul social și ajutorul pentru șomaj.

Source: www.ipn.md

Keywords:

CNAS , indemnizatii , copii

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1872
Populația:
376 locuitori

Ochiul Roș este un sat și comună din raionul Anenii Noi. În componența comunei intră localitățile Ochiul Roș și Picus. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Anenii Noi și la 44 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 376 de oameni. Satul Ochiul Roș a fost menționat documentar în anul 1872.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.