13 december 2019, 11:25 Moldovan reality views 3866
Pe un drum cu obstacole și fără proști
13 december 2019, 11:25 Moldovan reality views 3866

Pe un drum cu obstacole și fără proști

Doar dacă vom răspunde cinstit la întrebarea de ce Moldova are drumuri rele, va apărea speranța unor schimbări cardinale în sfera dată. Chiar și proiectele cele mai ambițioase, cum ar fi, spre exemplu, construcția magistralei de ocolire a Chișinăului, nu vor fi puse la îndoială.

Vom schima "tradițiile"?

Deocamdată însă acest proiect are mai mulți sceptici, ca optimiști. Și unii, și ceilalți pot fi înțeleși. De la proclamarea independenței, în țara noastră exemplele de construcție sau reconstrucție reușită a drumurilor pot fi numărate de degete.

Cu regret, în Moldova tabloul general al drumurilor este compus din exemple proaste și foarte proaste de implementare a respectivelor proiecte. De ce? Este o întrebare retorică. Hoția este principalul flagel și nu doar în sfera construcției de drumuri. Dar în ea – în mod deosebit. Pentru că aici se concentrează mijloace financiare enorme, care "tradițional" deschid posibilități mari de fraudă în fața persoanelor responsabile: de la demnitari la companiile contractante, care reușesc să dea în exploatare construcțiile nefinalizate cu numeroase încălcări.

În acest sens, odată cu venirea noii conduceri a municipiului Chișinău, proiectul de construcție a centurii de ocolire a Chișinăului, inițiat de președintele Igor Dodon, a adus speranța că orașul va începe, într-un final, să capete un aspect civilizat, iar problema ambuteiajelor de pe străzi va fi rezolvată.

Un asemenea proiect nu numai că este necesar. El este așteptat demult și dacă va fi implementat, va deveni cu adevărat un salt înainte nu numai pentru autoritățile municipiului, dar și pentru cele ale statului.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

drum

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1437
Populația:
2342 locuitori

Bîrnova este un sat şi comună din raionul Ocniţa. Bîrnova este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Bîrnova este situat pe malul drept al Nistrului la o distanță de 3 km de orașul Ocnița și la 236 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 2342 de oameni. Satul Bîrnova din ținutul Hotin, este o veche așezare rurală, menționată sub denumirea Cusearău în documentul din 20 decembrie 1437.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.