11 august 2019, 15:00 Moldovan reality views 2883
Rusia va acorda Moldovei 500 de autorizații suplimentare pentru transportul de mărfuri pentru 2019
11 august 2019, 15:00 Moldovan reality views 2883

Rusia va acorda Moldovei 500 de autorizații suplimentare pentru transportul de mărfuri pentru 2019

Federația Rusă va oferi Moldovei 500 de permise suplimentare pentru traficul de mărfuri și de tranzit bilateral pentru transportatorii moldoveni pentru anul 2019.

Despre aceasta a anunțat Ministerul Economiei și Infrastructurii Moldovei, menționînd că la această înțelegere s-a ajuns în cadrul ședinței Comisiei mixte moldo-ruse în domeniul transportului rutier internațional care a avut loc la Chișinău, transmite Noi.md.

În același timp, partea moldovenească a cerut acordarea suplimentară a 5 000 de autorizații pentru anul 2019 pentru crearea condițiilor favorabile pentru dezvoltarea în continuare a transportului rutier de mărfuri între Republica Moldova și Federația Rusă.

Ea a informat partea rusă că contingentul primit anterior în număr de 16.250 de autorizații ruse pentru aceste transporturi a fost deja epuizată, din acest număr au fost utilizate 15 mii de autorizații, și în acest sens, partea moldoveană a solicitat suplimentar 5 mii de autorizații pînă la sfîrșitul anului.

Delegația rusă a anunțat că contingentul existent de autorizații moldovenești pentru anul 2019 satisface pe deplin necesitățile transportatorilor ruși.

Ca rezultat al discuțiilor, partea rusă a acceptat eliberarea unei cote suplimentare de 500 de autorizații pentru acest an.

Autorizațiile urmează să ajungă prin poșta diplomatică la ANTA săptămîna viitoare pentru a fi ulterior distribuite transportatorilor locali conform cererilor depuse și legislației în vigoare.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1925
Populația:
1454 locuitori

Cîrnăţenii Noi este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cîrnăţenii Noi și Sălcuţa Nouă. Localitatea se află la distanța de 22 km de orașul Căușeni și la 63 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1454 de oameni. Satul Cîrnăţenii Noi a fost menționat documentar în anul 1925.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.