22 october 2019, 15:30 Moldovan reality views 2831
Moldova ”reinterpretează” reforma justiției
22 october 2019, 15:30 Moldovan reality views 2831

Moldova ”reinterpretează” reforma justiției

Primind recomandările Comisiei de la Veneția, autoritățile moldovenești au purces la definitivarea proiectului reformei, al cărei scop principal este curățarea procuraturii și a sistemului judecătoresc.

Comisia de la Veneția a apreciat drept critică situația din domeniul justiției, în special din cauza nivelului extrem de ridicat al corupției în mediul judecătorilor și procurorilor. Potrivit ei, în aceste condiții autoritățile dispun de atribuții mai vaste pentru a lua decizii dure și radicale, inclusiv verificarea tuturor membrilor Curții Supreme de Justiție și a conducătorilor din funcțiile-cheie.

Ministerul Justiției preconizează să finalizeze renovarea proiectului de reformă în cel mai scurt timp. Se va ține cont nu doar de recomandările Comisiei de la Veneția, dar și de alte propuneri, făcute inclusiv de reprezentanții sistemului judiciar, ai procuraturii și societății civile.

Între timp, planurile de reformare a justiției au provocat reacții ambigue printre experți și analiștii politici, dintre care mulți consideră intențiile autorităților insuficiente pentru a face ordine în sistem și a pune capăt fenomenului corupției.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

reforma , justiție

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1927
Populația:
419 locuitori

Tomaiul Nou este un sat şi comună din raionul Leova. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sărăţica Veche și Tomaiul Nou. Localitatea se află la distanța de 40 km de orașul Leova și la 70 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 419 oameni. Satul Tomaiul Nou a fost menționat documentar în anul 1927.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.