23 september 2019, 12:00 Moldovan reality views 3367
Dodon: Portul Giurgiulești ar putea fi preluat de investitori ruși
23 september 2019, 12:00 Moldovan reality views 3367

Dodon: Portul Giurgiulești ar putea fi preluat de investitori ruși

Portul Giurgiulești ar putea fi preluat de anumiți investitori ruși, potrivit unui interviu acordat de președintele Igor Dodon portalului rus Kommersant.

În cadrul interviului, acordat în urma forumului economic moldo-rus, Dodon a fost întrebat de interesul unor investitori ruși de a preluat Aeroportul și Portul Giurgiulești.

„Este foarte important ca aeroportul să revină în proprietatea deplină a statului și lucrăm la aceasta. Cred că avem o șansă bună de a realiza acest lucru. După aceea, statul trebuie să ia o decizie: fie păstrează acest activ, fie demarează un nou concurs. Pentru noi, prioritară este readucerea în gestiunea statului. În ceea ce privește portul Giurgiulești, acesta este un proiect complet privat, există investitori privați. Știu că ei căutau investitori, căutau parteneri. Cred că apariția unui investitor rus acolo în viitorul apropiat este destul de reală", a răspuns Igor Dodon.

Portul Giurgiulești este deținut în prezent de compania Danube Logistics. În ultimii ani au existat acuzații că prin intermediul portului s-ar fi instaurat un monopol la exportul de cereale, deținut de omul de afaceri Vaja Jhashi, un apropiat al fostului lider PD Vladimir Plahotniuc.

Source: cotidianul.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1490
Populația:
4474 locuitori

Pîrliţa este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Hristoforovca și Pîrliţa. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Ungheni și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 4474 de oameni. Satul Pîrlița a fost menționat documentar în anul 1490.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.