16 september 2019, 18:08 Moldovan reality views 4164
Marina Tauber și Reghina Apostolova au rămas fără imunitate parlamentară
16 september 2019, 18:08 Moldovan reality views 4164

Marina Tauber și Reghina Apostolova au rămas fără imunitate parlamentară

Majoritatea parlamentară a aprobat astăzi cererile de ridicare a imunității parlamentare a deputatelor Partidului Șor - Marina Tauber și Reghina Apostolova, notează Noi.md.

Hotărîrea a fost adoptată cu votul a 56 de deputați.

Procurorul general interimar Dumitru Robu a declarat în plenul Parlamentului că există probe care indică că Marina Tauber și Reghina Apostolaova au acționat în interesul grupului Șor și au contribuit la devalizarea sistemului bancar.

„Există probe că deputatele menționate, începînd cu august 2012, au participat la pregătirea devalizării instituțiilor financiare și la preluarea unor bănci în interesul grupului Șor. Cerem ridicarea imunității parlamentare ale celor două deputate, în vederea efectuării acțiunilor de urmărire penală ce se impun și în vederea prevenirii distrugerii probelor" , a menționat Dumitru Robu.

Procurorul general interimar a menționat în timpul dezbaterilor la Parlament că în timpul apropiat vor fi deferite justiției și alte persoane implicate nemijlocit în frauda bancară.

Deputatul PDM Dumitru Diacov a acuzat majoritatea parlamentară de faptul că abuzează de măsura ridicării imunității parlamentare, încălcînd Regulamentul Parlamentului.

„Nu e normal ce se întîmplă, a devenit deja o practică obișnuită ridicarea imunității. Trebuie respectate niște reguli, decizia se adoptă prin vot secret, Parlamentul trebuie să aibă mai mult timp pentru a analiza argumentele. Legea scrie una, ce facem noi – este altceva...", a declarat Diacov.

„Avem doi fugari unul pe la Miami, altul pe la locurile sfinte, care au avut suficient timp să plece din țară și apoi cetățenii ne întreabă: dar voi ce faceți la Parlament? Să lăsăm procurorii să-și facă treaba, în rest garantăm prezumția nevinovăției, proces echitabil și toate cele necesare", a reacționat deputatul PAS Igor Grosu.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1639
Populația:
1193 locuitori

Buşăuca este un sat şi comună din raionul Rezina, aşezat în regiune de şes şi coline. Satul este situat la o distanță de 61 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004 populaţia satului constituie 1193 de oameni. Prima atestare documentară a satului Bușăuca datează din anul 1639.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.