20 august 2019, 14:20 Moldovan reality views 3051
Ministrul Economiei a anunțat cine e beneficiarul final al „Red Union Fenosa”
20 august 2019, 14:20 Moldovan reality views 3051

Ministrul Economiei a anunțat cine e beneficiarul final al „Red Union Fenosa”

Beneficiarul final al companiei „Duet Private Equity Limited", care a cumpărat întreprinderile „Red Union Fenosa" și „Gas Natural Fenosa Furnizare Energie" de la grupul energetic spaniol „Naturgy" este un miliardar din Cehia.

Despre aceasta a anunțat astăzi ministrul Economiei Vadim Brînzan, în cadrul unei conferințe de presă.

„Am identificat ultimul beneficiar, este un miliardar din Cehia, Gilij Mejj, care deține 80% din această investiție", a precizat Brînzan.

Potrivit ministrului, acesta a semnat un acord cu statul prin care s-a obligat să nu înstrăineze activele de la „Union Fenosa" fără acordul Consiliului Suprem de Securitate.

„Astfel ne-am protejat că acest activ nu pleacă în mîinile unui investitori dubioși și nedoriți", a explicat Brînzan.

Ministerul Economiei va insista ca un acord similar să fie semnat și cu noul proprietar al companiei „Avia Invest", care gestionează Aeroportul Internațional Chișinău.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1913
Populația:
512 locuitori

Cealîc este un sat şi comună din raionul Taraclia. Din componenţa comunei fac parte localităţile Cealîc, Samurza și Cortenul Nou. Localitatea se află la distanța de 16 km de orașul Taraclia și la 137 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 512 oameni. Satul Cealîc a fost întemeiat în anul 1913.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.