19 july 2019, 16:35 Moldovan reality views 2771
Noi reglementări pe piața asigurărilor din Moldova, aprobate de Parlament
19 july 2019, 16:35 Moldovan reality views 2771

Noi reglementări pe piața asigurărilor din Moldova, aprobate de Parlament

Parlamentul a aprobat modificări legislative menite să creeze condiții de concurență egală între participanții profesioniști la piața asigurărilor, informează Noi.md.

Proiectul a fost votat, în ședința plenară de astăzi, în ambele lecturi.

Modificările legislative urmează să contribuie la consolidarea treptată a capacităților financiare ale agenților și brokerilor de asigurare și reasigurare. Proiectul prelungește termenul de consolidare financiară prin majorarea capitalului social al acestor entități pentru o perioadă de cel puțin 6 luni.

De asemenea, au fost abrogate normele introduse în 2018, care reglementează excluderea din circuitul vînzării produselor de răspundere civilă auto (RCA) și "Carte Verde" a intermediarilor în asigurări. Au fost excluse și prevederile care stipulau menținerea capitalului social în mijloace bănești libere de obligații pe un cont bancar de depozit.

Source: noi.md

Keywords:

parlament , asigurare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
sec. XX
Populația:
1176 locuitori

Mahala este un sat din cadrul comunei Corjova, raionul Dubăsari. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dubăsari și la 53 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1176 de locuitori. Satul Mahala a fost menționat documentar în secolul XX.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.