17 june 2019, 11:30 Moldovan reality views 3659
Mulțumesc, UE! Mulțumesc, Rusia! Mulțumesc, SUA!
17 june 2019, 11:30 Moldovan reality views 3659

Mulțumesc, UE! Mulțumesc, Rusia! Mulțumesc, SUA!

Vineri, 14 iunie, președintele Federației Ruse, Vladimir Putin și-a exprimat în mod clar și sigur sprijinul pentru coaliția de guvernămînt PSRM - ACUM, formată la 8 iunie.

Înainte de aceasta, la începutul săptămînii, cele mai mari țări din Europa și-au exprimat unanim susținerea coaliției de guvernămînt, iar mai apoi și Uniunea Europeană. Toată lumea aștepta sprijin din partea Statelor Unite ale Americii. În redacția www.noi.md pînă înultimul moment au existat unele îndoieli că SUA ar susține noua coaliție de guvernămînt, dar, totuși, luînd în considerație tradițiile democratice ale acestei mari țări, am sperat ca aceasta să ia o decizie în favoarea poporului moldovenesc.

Astăzi, Departamentul de Stat al SUA și-a exprimat în mod clar și direct sprijinul pentru noua coaliție de guvernare. Evident, diplomații americani au trebuit să se ocupe de anumite obligații ale administrației Obama față de liderii democraților moldoveni, de aceea a avut loc această întîrziere.

Este evident faptul că un rol important în poziția Americii l-a avut ambasadorul SUA în Republica Moldova, Derek J. Hogan, care, în scurta sa perioadă de ședere, a înțeles conflictele politice ale țării noastre, a luat o poziție în interesul poporului moldovenesc și a reușit să o apere.

Acesta este un început bun al colaborării dintre cei mai influenți jucători ai lumii. Sperăm că următorul proiect comun al acestor țări va fi reintegrarea țării noastre cu Transnistria. Mulțumesc, Europa! Mulțumesc, Rusia! Mulțumesc, America!

Source: noi.md

Keywords:

UE , Rusia , SUA

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1602
Populația:
3765 locuitori

Hîjdieni este un sat şi comună din raionul Glodeni. Hîjdieni este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Glodeni și la 181 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 3765 de oameni. Satul Hîjdieni a fost atestat documentar în anul 1602.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.