13 june 2019, 12:05 Moldovan reality views 3770
De ce Partidul Democrat nu a acceptat condițiile socialiștilor
13 june 2019, 12:05 Moldovan reality views 3770

De ce Partidul Democrat nu a acceptat condițiile socialiștilor

Reprezentanții PDM declară că nu au acceptat o coaliție cu PSRM deoarece socialiștii le-au înaintat "condiții irealizabile". Ca dovadă, pe un site local a fost publicat un text numit "principiile în bază cărora socialiștii le propuneau democraților să creeze coaliția". Ce conține el?

"Condiții irealizabile„

În cadrul briefingului convocat la 8 iunie, ex-speakerul Andrian Candu a publicat un document în care, spunea el, pe data de 7 iunie președintele Igor Dodon l-a adus în oficiul Partidului Democrat și a încercat să-l convingă pe Vlad Plahotniuc să-l accepte. Din spusele lui Candu, Dodon a negociat pînă ieri cu PD, însă democrații au refuzat, după ce șeful statului le-a pus condiții irealizabile.

Vicepreședintele PDM a spus că cea mai dificilă condiție a fost federalizarea, care potrivit lui Candu înseamnă trădare de patrie. (Anume acest punct a devenit argumentul forte al acuzațiilor sonorizate în timpul mitingului de duminică al PDM). Candu a dat asigurări că dacă Igor Dodon va nega existența acestui document cu cerințe, democrații pot prezenta dovezi.

În aceeași zi, pe site-ul ava.md a apărut o publicație cu imaginile unui document numit "Principiile de bază pe care socialiștii le propuneau democraților ca să creeze coaliția (DOCUMENT)". Se pare că anume acest text este considerat dovadă a negocierilor dintre PDM și PSRM.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

PDM , PSRM , condiții

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1660
Populația:
675 locuitori

Negurenii Vechi este un sat şi comună din raionul Ungheni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Zăzulenii Vechi, Negurenii Vechi, Coşeni și Ţîghira. Localitatea se află la distanța de 35 km de orașul Ungheni și la 110 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 675 de oameni. Satul Negurenii Vechi a fost menționat documentar în anul 1660.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.