13 june 2019, 11:25 Moldovan reality views 3236
Cebotari, despre rapiditatea deciziilor luate de CC: Nu trebuie să ne mire dacă se va mai repeta
13 june 2019, 11:25 Moldovan reality views 3236

Cebotari, despre rapiditatea deciziilor luate de CC: Nu trebuie să ne mire dacă se va mai repeta

Vicepreședintele Partidului Democrat Vladimir Cebotari comentează rapiditatea ultimelor decizii luate de Curtea Constituțională.

În cadrul unei emisiuni la TV8, Cebotari spune că o atare situație nu a avut loc pentru prima dată weekendul trecut, când a numit temporar un președinte interimar și emis avizul de dizolvare a Parlamentului. Asemenea situații au mai existat și anterior, spune democratul.

„Eu nu țin minte exact anul – 2013 sau ceva mai devreme, dar exact cu aceeași grabă s-a acționat și atunci când erau niște acte urgente care riscau să producă situații de încălcare gravă a cadrului instituțional. Deci, nu este pentru prima dată și nu trebuie să ne mire dacă se va mai repeta", a spus democratul.

Amintim că prin deciziile emise la 7, 8 și 9 iunie 2019, Curtea Constituțională a decis că Parlamentul ar trebui dizolvat pentru că nu a reușit să formeze un guvern în termen de trei luni de la sfîrșitul mandatului precedent al guvernului. Deciziile au declanșat demiterea președintelui Republicii, Igor Dodon, pentru că a refuzat să dizolve Parlamentul. Aceasta a condus la numirea provizorie a lui Pavel Filip, în calitate de președinte interimar al Republicii. De asemenea, Curtea a declarat neconstituțională și anulat orice act emis de Parlament după 7 iunie. Nici Parlamentul, nici Președintele Dodon nu au acceptat deciziile Curții Constituționale.

Source: tv8.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1864
Populația:
381 locuitori

Alava este un sat şi comună din raionul Ştefan Vodă. Din componenţa comunei fac parte localităţile Lazo și Alava. Localitatea se află la distanța de 10 km de orașul Ștefan Vodă și la 95 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 381 de oameni. Satul Alava a fost menționat documentar în anul 1864.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.