13 june 2019, 11:06 Moldovan reality views 4337
Putin: Rusia îl va ajuta pe Dodon și pe partenerii săi de coaliție (Video)
13 june 2019, 11:06 Moldovan reality views 4337

Putin: Rusia îl va ajuta pe Dodon și pe partenerii săi de coaliție (Video)

Puterea în R. Moldova a fost, în totalmente, uzurpată de oligarhi.

Ceea ce face acum Igor Dodon și oponenții săi cu care a format o coaliție temporară, este un pas către construirea unui unui stat civilizat și modern. Declarația aparține președintelui rus, Vladimir Putin, și a fost făcută în cadrul unei emisiuni.

„Puterea în R. Moldova a fost, în totalmente, uzurpată de oligarhi, care au acaparat toate instituțiile de stat. Absolut toate, sfera apărării, Parlamentul, toate.

Ceea ce face acum Igor Dodon și oponenții săi cu care format o coaliție temporară, este un pas către construirea unui unui stat civilizat și modern. Evident că îl vom susține pe Igor Dodon și partenerii săi de coaliție pentru a scăpa pentru totdeauna de oamenii care au uzurpat puterea", a spus Putin.

Menționăm că în ultimele zile, tot mai multe instituții de stat din Republica Moldova, cît și din extern, și-au arătat sprijinul pentru noua guvernare.

Comisia Internațională a Juriștilor anunță că salută decizia secretarului seneral al Consiliului Europei de a apela la Comisia de la Veneția cu rugămitea de publica urgent opinia referitor la criza constituțonală din Moldova.

Și Consiliul Uniunii Avocaților și-a exprimat „îngrijorarea față de hotărîrile adoptate de către autoritatea de jurisdicție constituțională, deoarece în calitate de garant al supremației Constituției, nu a asigurat realizarea principiului separării și buna funcționare a puterilor în stat, dând dovadă de lipsă de independență în procesul de luare a deciziilor".

UE, SUA și Federația Rusă au declarat că recunosc Parlamentul și Guvernul de la Chișinău.

Cu o declarația comună a venit Franța, Germania, Marea Britanie, Polonia și Suedia care afirmă că susțin Parlamentul Republicii Moldova, ca reprezentant al poporului moldovean, și ca cel mai bun loc pentru a discuta toate problemele politice, inclusiv cele controversate.

Source: unimedia.info

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1630
Populația:
514 locuitori

Braicău este un sat din cadrul comunei Sudarca, raionul Donduşeni. Localitatea se află la distanța de 3 km de orașul Dondușeni și la 212 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 514 oameni. Satul Braicău a fost menționat documentar în anul 1630.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.