16 may 2019, 12:50 Moldovan reality views 13464
Procuratura oferă detalii în cazul Tranga
16 may 2019, 12:50 Moldovan reality views 13464

Procuratura oferă detalii în cazul Tranga

Procuratura pentru Combaterea Criminalității Organizate și Cauze Speciale a oferit detalii vizavi de proprietarul lanțului de restaurante Andy's, Andrei Tranga.

În aprilie 2019, procurorii au pornit o investigație asupra a două cauze penale, urmărirea penală a avut drept bază faptul traficului de influenţă, săvîrşit în proporţii deosebit de mari, precum și faptul șantajului, caracterizat prin transferul controlului asupra unei societăți comerciale și a activelor sale comise în interesul unui grup criminal, potrivit unui comunicat de presă al Procuraturii, indică Point.md.

În cursul anchetei, procurorii au găsit dovezi ale infracțiunilor comise de membrii grupului.

La 25 aprilie curent, cinci persoane au fost arestate pentru extorcare (30.000 de euro). În același timp, s-au efectuat percheziţii, în timpul cărora au fost găsite documente, calculatoare, telefoane etc., care confirmă circumstanţele cauzelor penale.

Procuratura indică asupra faptului că, în pofida informaţiei vehiculate în mai multe mass-media privitor la o presupusă presiune asupra lanțului de restaurante, aceasta din urmă nu corespunde adevărului. Instituția menţionează că nu s-au efectuat acțiuni, inclusiv căutări, confiscări de documente sau obiecte care ar putea pune în pericol activitatea restaurantului. Ancheta se desfășoară în conformitate cu standardele de procedură legate de astfel de infracțiuni precum este traficul de influenţă şi şantajul.

Source: point.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1708
Populația:
2217 locuitori

Pelinei este un sat şi comună din raionul Cahul. Din componenţa comunei fac parte localităţile Sătuc și Pelinei. Localitatea se află la distanța de 17 km de orașul Cahul și la 190 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 2217 oameni. Satul Pelinei a fost menționat documentar în anul 1708.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.