16 may 2019, 11:00 Moldovan reality views 12434
Fostul ministru Chirinciuc, condamnat la închisoare cu executare
16 may 2019, 11:00 Moldovan reality views 12434

Fostul ministru Chirinciuc, condamnat la închisoare cu executare

Ex-ministrul Transporturilor Iurie Chirinciuc a fost condamnat de magistrații de la Curtea de Apel la trei ani și șase luni de închisoare cu executare.

Curtea de Apel a examinat, în seara zilei de ieri, contestaţiile părţilor împotriva sentinţei primei instanţe, prin care acesta fusese condamnat la o pedeapsă neprivativă de libertate.

Astfel, pentru trafic de influenţă şi abuz de serviciu, fostul ministru a fost condamnat la 3 ani şi 6 luni închisoare, cu executare, cu privarea de dreptul de a exercita funcţii publice timp de 5 ani.

Tot ieri, instanţa de fond i-a agravat pedeapsa şi unui om de afaceri, care i-a fost complice fostului ministru la comiterea traficului de influenţă, stabilindu-i o pedeapsă de 2 ani de detenţie.

Totuşi, instanţa a respins solicitarea procurorului privind confiscarea extinsă, în folosul statului, a automobilului de lux care aparţine fostului ministru şi a mijloacelor financiare de 40 000 lei şi 5 500 euro – sume ridicate în timpul percheziţiei efectuate la domiciliul omului de afaceri.

Decizia este executorie, însă cu drept de atac la Curtea Supremă de Justiţie.

Amintim că, ministrul, împreună cu şefii a două companii de construcţi au fost reţinuţi pe 27 aprilie 2017, iar fiind audiaţi şi-au recunoscut vina, încheind cu procurorii acord de recunoaştere a vinovăţiei.

În august, 2017, Judecătoria Chișinău l-a condamnat la un an și patru luni închisoare cu suspendare și o amendă de 15 mii de lei pe fostul ministru liberal al Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, acuzat de trafic de influență și abuz în serviciu.

Source: noi.md

Keywords:

ministru , inchisoare

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1659
Populația:
2795 locuitori

Mitoc este un sat şi comună din raionul Orhei. Mitoc este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Localitatea se află la distanța de 5 km de orașul Orhei și la 51 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 2795 de oameni. Satul Mitoc a fost menționat documentar în anul 1659.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.