15 may 2019, 11:00 Moldovan reality views 13657
Dodon nu are dreptul de a desemna un prim-ministru, fără Parlament funcțional (Video)
15 may 2019, 11:00 Moldovan reality views 13657

Dodon nu are dreptul de a desemna un prim-ministru, fără Parlament funcțional (Video)

Curtea Constituțională a decis în cadrul unei ședințe de astăzi că președintele țării, Igor Dodon nu are are dreptul să înainteze candidatura la funcția de prim-ministru fără un Parlament funcțional.

Amintim că șeful statului a declarat în cadrul unei emisiuni faptul că intenționează să se adreseze la Curtea Constituțională „pentru a obține o interpretare clară a faptului dacă șeful statului are dreptul să înainteze o candidatură la funcția de prim-ministru, în cazul în care Parlamentul nu are o conducere și nu este în măsură să adopte nicio lege în lipsa unei majorități parlamentare.Potrivit lui, dacă Curtea Constituțională decide că, în situația în care nu există conducerea Parlamentului, Președintele nu este obligat să înainteze un candidat la funcţia de prim-ministru, atunci el nu va interveni în acest proces.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1796
Populația:
3523 locuitori

Chircăieşti este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Chircăieşti este unicul sat din comuna cu acelaşi nume. Satul Chircăieşti este situat la o distanţă de 15 km de oraşul Căuşeni şi la 72 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 3523 de oameni. Satul Chircăieşti a fost întemeiat în anul 1796.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.