23 april 2019, 12:20 Moldovan reality views 12068
Ce cred moldovenii despre victoria lui Zelenski în alegerile din Ucraina (Video)
23 april 2019, 12:20 Moldovan reality views 12068

Ce cred moldovenii despre victoria lui Zelenski în alegerile din Ucraina (Video)

Victoria comediantului ucrainean Vladimir Zelenski în alegerile prezidențiale din Ucraina nu a fost o surpriză pentru unii cetățeni moldoveni.

Intervievați de Noi.md, majoritatea trecătorilor au salutat alegerea făcută de poporul ucrainean, argumentînd că nu este obligatoriu să fii politician pentru a guverna bine o țară.

Unii dintre intervievați s-au arătat convinși că Vladimir Zelenski a făcut un pas conștient atunci cînd a ales să candideze la alegeri, și nu doar s-a aventurat în politică, neștiind cum să acționeze.

"Acesta este alegerea poporului ucrainean, dacă atît de multă lume l-a votat înseamnă că și-au pus speranța în acest om. Eu cred că el s-a gîndit ce face, nu doar dintr-o aventura a vrut să ocupe un post atît de înalt", a mărturisit o locuitoare a capitalei.

"Știu că este jurist de profesie, înseamnă ca are pregătirea necesară", a punctat un alt intervievat.

"Arnold Schwarzenegger la fel a fost guvernatorul unui stat și dacă a reușit, probabil o sa mai reușească cineva"

"Este un actor bun, sper sa facă treaba în țara lui așa cum a promis. Nu văd nicio problem în faptul că este actor", a spus un trecător.

Duminica trecută s-a desfășurat turul doi al alegrilor prezidențiale din Ucraina la care au participat actualul președinte Petro Poroșenko și liderul primului tur de scrutin, Vladimir Zelenski. Potrivit datelor CEC, Zelenski a acumulat peste 73% din voturile alegătorilor.

Source: noi.md

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1574
Populația:
8 locuitori

Iagorlîc este un sat din cadrul comunei Goian din Unitățile Administrativ-Teritoriale din Stînga Nistrului, Republica Moldova. Localitatea se află la distanța de 14 km de orașul Dubăsari și la 58 km de Chișinău. Populaţia satului Iagorlîc alcătuia 8 oameni în anul 2011. Satul Iagorlîc a fost menționat documentar în anul 1574.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.