13 april 2019, 10:00 Moldovan reality views 21109
Toţi bugetarii au ieşit la lucru astăzi
13 april 2019, 10:00 Moldovan reality views 21109

Toţi bugetarii au ieşit la lucru astăzi

Această sîmbătă, 13 aprilie, este zi lucrătoare pentru bugetari. Aceștia muncesc pentru ziua de 30 aprilie, care va fi liberă. Astfel, bugetarii vor se vor bucura de cinci zile libere de Paști, marcat anul acesta pe 28 aprilie, avînd liber și pe 1 mai, cînd este marcată Ziua Internațională a Muncii.

Elevii au sîmbătă liber, deoarece data de 30 aprilie cade în vacanța de Paști. Grădinițele activează și, în acest sens, Direcția generală educație, tineret și sport din municipiul Chișinău precizează că potrivit actelor normative, pe 13 aprilie durata muncii personalului din instituțiile de educație timpurie se reduce cu două ore. Totodată, ținînd cont de faptul că nu toți părinții activează în sistemul bugetar, Direcția intervine cu rugămintea ca directorii instituțiilor de grădinițe din municipiul Chișinău să asigure prezența unui educator de serviciu în fiecare instituție, conform graficului de lucru obișnuit.

Salariații care în ziua considerată zi de odihnă nu s-au aflat în raporturi de muncă sau s-au aflat în concediu în ziua respectivă nu au obligația de a se prezenta la serviciu în sîmbetele considerate zile lucrătoare.

Pentru anul 2019, Guvernul a declarat zile de odihnă și 10 mai, și 26 august, cu recuperare în sîmbetele de 18 mai și 17 august.

Zilele declarate de odihnă le vor suplimenta pe cele considerate zile de sărbătoare nelucrătoare, fără recuperare. Este vorba despre 1 ianuarie (Revelion), 7 și 8 ianuarie (Crăciunul pe stil vechi), 8 martie (Ziua internațională a femeii), 28 și 29 aprilie (prima și a doua zi de Paști), 1 mai (Ziua internațională a solidarității oamenilor muncii), 6 mai (Paștile Blajinilor), 9 mai (Ziua Victoriei/Ziua Europei), 1 iunie (Ziua internațională a copilului), 27 august (Ziua Independenței), 31 august (Sărbătoarea „Limba noastră") și 25 decembrie (Crăciunul pe stil nou).

Source: ipn.md

Keywords:

munca

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1592-1593
Populația:
486 locuitori

Boşerniţa este un sat în componența oraşului Rezina, raionul Rezina. Satul este amplasat pe malul drept al Nistrului la o distanță de 2 km de orașul Rezina și la 102 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituie 486 de locuitori. Prima atestare documentară certă a satului datează din anii 1592-1593, cu denumirea Borcești.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.