26 march 2019, 11:15 Moldovan reality views 19900
Ambasada SUA decide totul în Moldova? (Video)
26 march 2019, 11:15 Moldovan reality views 19900

Ambasada SUA decide totul în Moldova? (Video)

Istoricul Ruslan Șevcenko este convins că SUA "rezolvă toate problemele din Moldova". El a declarat acest lucru ca parte a emisiunii "Glavnoe" pe canalul TVC21.

"Un guvern al tehnocraților într-adevăr poate exista, dar el ar trebui să fie orientat strict spre interesele Occidentului. Nici un fel de uniune, așa cum spunea Snegur -"Moldova este o punte între Est și Vest "- acum timpul pentru astfel de conversații s-a încheiat. Cei care gîndeau astfel au rămas în anii '90, cînd Moldova era într-adevăr foarte dependentă de Rusia", a spus Șevcenko, transmite enews.md

"Acum, Occidentul a pus categoric întrebarea - fie sînteți cu Rusia și vă vom rupe pînă veți deveni ai noștri, fie sînteți ai noștri, dar atunci veți duce un curs strict proeuropean", consideră istoricul.

"Toți ambasadorii Statelor Unite primeau mereu instrucțiuni din partea Departamentului de Stat, în care li se spunea în mod clar că Moldova reprezintă interes pentru SUA. Ambasada SUA decide ce se întîmplă în țara noastră. UE este doar o centură de conducere pentru Ambasada Statelor Unite. Dacă SUA va decide că trebuie să existe o coaliție pro-europeană, atunci așa și va fi", spune expertul.

"Dacă începem să spunem că trebuie să fim prieteni atît cu Occidentul, cît și cu toată lumea, acest lucru va duce la o lovitură de stat și oricum va fi instaurat un regim pro-occidental, benefic Statelor Unite. Oare noi avem nevoie de o lovitură de stat? Ne mai trebuie un 7 aprilie? Din această cauză la putere în Ucraina se află Poroșenko, iar la noi este Plahotniuc la putere, deoarece ei oferă un curs strict pro-vestic", este convins Ruslan Șevcenko.

"Dacă ACUM nu vrea să ajungă la un acord, va fi distrus", a concluzionat expertul.

Source: enews.md

Keywords:

ambasada , SUA

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1906
Populația:
1084 locuitori

Chircăieştii Noi este un sat şi comună din raionul Căuşeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Baurci și Chircăieştii Noi. Localitatea se află la distanța de 46 km de orașul Căușeni și la 62 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 1084 de oameni. Satul Chircăieştii Noi a fost întemeiat în anul 1906.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.