25 march 2019, 14:20 Moldovan reality views 11343
Moldova va fi afectată de problema-cheie a secolului XXI
25 march 2019, 14:20 Moldovan reality views 11343

Moldova va fi afectată de problema-cheie a secolului XXI

Creșterea aridității cauzată de schimbările climatice amenință sudul Ucrainei, Moldova și regiunile de la Marea Neagră din Rusia în secolul XXI, a declarat Vladimir Kattsov, directorul observatorului geofizic central al serviciului meteorologic rus „Voeikov".

„O mare regiune învecinată cu Marea Mediterană, inclusiv sudul Ucrainei și Moldova, este amenințată de o creștere a aridității", a spus expertul.

Potrivit acestuia, sudul Rusiei se poate confrunta, de asemenea, cu aceleași consecințe neplăcute ale încălzirii globale.

„În plus, statisticile privind valurile de căldură – perioade îndelungate de arşiţă, periculoase şi pentru populaţie, şi pentru economie, și pentru sistemele naturale", a adăugat Kattsov .

Source: ria.ru

Keywords:

seceta , clima

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1420
Populația:
3938 locuitori

Balatina este un sat şi comună din raionul Glodeni. Din componenţa comunei fac parte localităţile Balatina, Tomeştii Noi, Clococenii Vechi și Lipovăţ. Localitatea se află la distanța de 18 km de orașul Glodeni și la 161 km de Chișinău. La recensămîntul din anul 2004, populaţia satului constituia 3938 de oameni. Satul Balatina a fost menționat documentar în anul 1420.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.