22 march 2019, 10:25 Moldovan reality views 18159
“Clanul” lui Șor în parlament
22 march 2019, 10:25 Moldovan reality views 18159

“Clanul” lui Șor în parlament

Formațiunea politică cu denumirea partidul "Șor" a trecut în parlamentul moldovenesc pentru prima oară. În legislativ, ea are șapte deputați: doi au acces pentru că au obținut victorie în circumscripții nominale, cinci "șoriști" au acces în parlament pe listele partidului.

În afară de Ilan Șor - președintele partidului "cu numele său" - mandate de deputat au obținut avocatul lui, o verișoară, o coșcolăriță, fosta directoare a liceului unde și-a făcut studiile, un sponsor al partidului și cea mai apropiată persoană de încredere a afaceristului.

Ilan Șor – unul dintre cei mai bogați oameni din țară, îmbogățit peste noapte în urma unor tranzacții dubioase cu patrimoniul statului și cel al sindicatelor, președintele partidului "Șor".

S-a născut la 6 martie, 1987 în Israel. Părinții săi s-au repatriat din RSS Moldovenească spre finele anilor 1970 (tatăl, Miron Șor, era pe atunci director adjunct al teatrului rus "A.P.Cehov"). Băiețelul avea în jur de trei ani cînd familia a revenit la Chișinău, unde Șor-seniorul s-a apucat de afaceri.

Continuarea articolului citiți pe noi.md.

Source: noi.md

Keywords:

Ilan Shor , parlament

Comments

 (0)
 
*
3 characters or more, Latin letters only

*
Anti-SPAM code:

În contextul lansării programului ”Satul European”, ce probleme vitale există în localitatea dumneavoastră?

Settlements of Moldova
Statut:
Sat
Prima atestare:
1822
Populația:
327 locuitori

Curtoaia este un sat din cadrul comunei Condrăteşti, raionul Ungheni. Localitatea se află la distanța de 50 km de orașul Ungheni și la 100 km de Chișinău. Conform datelor recensămîntului din anul 2004, populaţia satului constituia 327 de oameni. Satul Curtoaia a fost menționat documentar în anul 1822.

Library
Electronic library of www.moldovenii.md contains books, documents, audio and video materials about the Moldavian history, culture and civilization from the ancient time to nowadays.